ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards - Οι υποψηφιότητες στην κατηγορία Επιστήμονας

Είκοσι ένα χρόνια τα Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για είκοσι ένα χρόνια τα Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards, βραβεύουν τους άντρες που έχουν κάνει περήφανη τη χώρα μας με τα επιτεύγματά τους. Είναι ένας θεσμός που από το 2001 αναζητεί πρωτοπόρους άνδρες που με την εργασία τους, το πείσμα τους, το όραμά τους και το ήθος τους, ανοίγουν δρόμους για τον άνθρωπο, ανεξαρτήτως αν προέρχονται από τον χώρο των επιστημών, των τεχνών, του αθλητισμού ή τον κόσμο των επιχειρήσεων.

Η απονομή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου, στο Ραrklane, α luxury Collection Resort and Spa, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, της Προέδρου της Βουλής, Αννίτας Δημητρίου και άλλων εκλεκτών καλεσμένων.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ

Μάριος Πολυκάρπου

 

Δρ Μάριος Πολυκάρπου – Electrical and Computer Engineering – Πανεπιστήμιο Κύπρου – Ιδρυτής ΚΟΙΟΣ

Ο Δρ Μάριος Πολυκάρπου είναι Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κύπρου, μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών και Ιδρυτής, καθώς και Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου «Κοίος».

Στην 30ετή ακαδημαϊκή του καριέρα, ο Καθηγητής Πολυκάρπου έχει εξασφαλίσει ανταγωνιστικές χρηματοδοτήσεις για περισσότερα από εβδομήντα πέντε ερευνητικά έργα στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στην Κύπρο. Μεγαλύτερο όμως επιστέγασμα της ερευνητικής αριστείας του αποτελούν οι χρηματοδοτήσεις από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας, το ERC Synergy Grant, το 2020, το ERC Advanced Grant, το 2012, όπως επίσης και το πρόγραμμα Teaming για αναβάθμιση του «Κοίος» σε Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας.

Σε συνεργασία με την ερευνητική του ομάδα έχει δημοσιεύσει περισσότερα από τετρακόσια άρθρα σε διεθνή περιοδικά, βιβλία και πρακτικά συνεδρίων σε θέματα τεχνολογίας πληροφορίας και επικοινωνιών και στην εφαρμογή τους σε συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας, δίκτυα διανομής νερού, έξυπνα κτήρια, δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών, ρομποτική και στις έξυπνες μεταφορές. Έχει επίσης κατοχυρώσει έξι πατέντες στην αυτοματοποίηση συσκευών υγείας.

Τόνι Κουζαρίδης

 

Δρ Τόνι Κουζαρίδης – Καθηγητής στο Cambridge – Γενετιστής για τον καρκίνο – πήρε βραβείο από την Ακαδημία Επιστημών Κύπρου

Ο Δρ Τόνυ Κουζαρίδης είναι Καθηγητής Βιολογίας Καρκίνου στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Παράλληλα, είναι διευθυντής και συνιδρυτής του Ινστιτούτου Milner Therapeutics και ανώτερος επικεφαλής ομάδας στο Ινστιτούτο Gurdon. Είναι ένας από τους δέκα κορυφαίους επιστήμονες (μεταξύ όλων των επιστημονικών πεδίων) στο Πανεπιστήμιο του Cambridge κατά την περίοδο 1996 - 2017.

Αγαμέμνων Επαινετός

Εδώ και πολλά χρόνια, αρκετοί Κύπριοι καρκινοπαθείς μεταβαίνουν στο Ηνωµένο Βασίλειο για να επισκεφθούν τον Δρ Επαινετό, ο οποίος είναι διεθνώς γνωστός για την πρωτοποριακή του έρευνα εναντίον της επάρατης νόσου.

Ο Δρ Επαινετός έχει διατελέσει Σύμβουλος Ιατρικής Ογκολογίας στο Νοσοκοµείο St Bartholomew’s του Λονδίνου, Καθηγητής Ερευνών Καρκίνου στο Imperial College και στο School of Pharmacy του Λονδίνου και πρόεδρος της C.B.B. Lifeline Biotech Ltd, όπως επίσης και µέλος του ∆ιεθνούς Επιστηµονικού Συµβουλίου της.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική στο Πανεπιστήµιο της Γλασκώβης το 1973 και ακολούθως ειδικεύτηκε στην Ογκολογία στο Νοσοκοµείο St Bartholomew’s στο Λονδίνο.

Προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες Ιατρικής Ογκολογίας στο Νοσοκοµείο St Bartholomew’s και διδάσκει τις εξελίξεις στην έρευνα για τον καρκίνο στο Cancer Research του Imperial College και στη Φαρµακευτική Σχολή του Λονδίνου. Έχει λάβει αρκετές διεθνείς αναγνωρίσεις, όπως το βραβείο Γιατρός της Χρονιάς.

Νέο Καπλάνης

 

O Δρ Νεόφυτος Καπλάνης έχει εξειδικευτεί στην τεχνολογία έρευνας και ανάπτυξης γύρω από την ακουστική και νευροεπιστήμη με περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια επαγγελματικής καταξιωμένης πορείας σε έρευνα και καινοτομία. Με σκοπό να ενσωματώσει την τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη στις οπτικουαστικές εμπειρίες, έχει συμβάλει σημαντικά στην προώθηση στρατηγικών συνεργασιών μεταξύ βασικών παικτών της διεθνούς βιομηχανίας και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Στο θαυμαστό βιογραφικό του συμπεριλαμβάνονται η Harman Kardon (Samsung), το Royal College of Music και το University of London.

Η έρευνά του επικεντρώνεται στην επινόηση και στην κατανόηση ολοκληρωμένων ακουστικών εμπειριών, τόσο σε πραγματικά όσο και σε ψηφιακά περιβάλλοντα, με τη χρήση τεχνολογιών χωρικού ήχου και αισθητηριακής ανάλυσης για την προώθηση σχετικής έρευνας γύρω από τις φορητές συσκευές και την αρτοβιομηχανία. Οι μέθοδοι αυτοί έχουν αποτελέσει κύριο πλεονέκτημα στην υλοποίηση ακουστικών προϊόντων που έχει σχεδιάσει και έχουν καθιερωθεί ως πρότυπο για τη διεθνή βιομηχανία.

Στο παρόν στάδιο διατελεί Διευθυντής Τεχνολογίας στην Bang &Olufsen, στη Δανία.

1. Οι προτεινόμενοι Άντρες της Χρονιάς επιλέγονται κάθε χρόνο από τη συντακτική ομάδα του περιοδικού ΜΑΝ.

2. Για την ανάδειξη των «Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards 2022», σε κάθε κατηγορία ψηφίζουν παράλληλα δύο ομάδες εκλεκτόρων:

Α) Διακόσιοι αναγνώστες του περιοδικού οι οποίοι ψηφίζουν μέσω τηλεφωνικής συνέντευξης, διεξαγόμενη από γνωστή εταιρεία ερευνών,

Β) Διακόσιες προσωπικότητες του επιχειρηματικού, πολιτικού, εικαστικού, δημοσιογραφικού και αθλητικού κόσμου της Κύπρου.

3. Η βαρύτητα των δύο ομάδων για το τελικό αποτέλεσμα είναι 50% - 50%. Τα ονόματα των προσωπικοτήτων που ψηφίζουν κάθε χρόνο δημοσιοποιούνται από το περιοδικό ΜΑΝ και αναρτώνται σε πίνακα την ημέρα της τελετής βράβευσης. Την τελική επεξεργασία των στοιχείων αναλαμβάνει η εταιρεία ερευνών, με επίβλεψη του γνωστού ελεγκτικού οίκου Deloitte.

4. Εάν κάποιος αναδειχθεί «Τράπεζα Κύπρου Man of the Year» στην ίδια κατηγορία για δύο συνεχόμενες χρονιές, τότε δεν προτείνεται ως υποψήφιος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

5. Υποψήφιοι μπορούν να είναι μόνο ενήλικοι άντρες, Κύπριοι στην καταγωγή ή με κυπριακή υπηκοότητα, αλλά και όσοι ξεχωρίζουν για την πολύχρονη προσφορά τους στην κυπριακή κοινωνία και διέπρεψαν κατά την προηγούμενη χρονιά στον κλάδο ενασχόλησής τους.

6. Η διοργανωτική αρχή που είναι η SppMedia Ltd, μαζί με τη συνδιοργανώτρια Τράπεζα Κύπρου, μπορούν να βραβεύσουν εκτός διαδικασίας, με τα βραβεία: Τιμής Ένεκεν και Συνολικής Προσφοράς, Διεθνής Κύπριος, Investor Of The Year, Βραβείο Αριστείας, οποιανδήποτε προσωπικότητα αξιολογηθεί για τη συνολική προσφορά της στη ζωή, την Κύπρο ή την ανθρωπότητα.

7.H ανάδειξη του Man of the Year προκύπτει αυθόρμητα ως πρώτη ερώτηση σε όσους θα ψηφίσουν μέσω της τηλεφωνικής συνέντευξης και πριν απαντήσουν στις κατηγορίες των υποψηφίων.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ MAN OF THE YEAR AWARDS

Johnnie Walker

Οδηγεί με ασφάλεια – BMW XΑΡ. ΠΗΛΑΚΟΥΤΑΣ

ΙWC Watches

University of Nicosia

OΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ

Υπεραγορές ΑΛΦΑ ΜΕΓΑ

CARA Boutique

JAGUAR

Xορηγός Φιλοξενίας: Ραrklane, α luxury Collection Resort and Spa

Ελεγκτές διαδικασίας Deloitte

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση

Για τον διαγωνισμό, τις εξελίξεις και προκλήσεις για την Κύπρο, μιλά στην «Κ» ο τέως υφυπουργός Καινοτομίας Κυριάκος Κόκκινος ...
Του Παύλου Νεοφύτου
 |  ΝΕΑ
Για τον διαγωνισμό, τις εξελίξεις και προκλήσεις για την Κύπρο μιλά στην «Κ» ο τέως υφυπουργός Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΝΕΑ