ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χάρτης της NASA: Το αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα στο Λος Άντζελες

Οι υψηλότερες ενδείξεις διοξειδίου του άνθρακα, με κίτρινο χρώμα στον χάρτη, βρίσκονται στη δυτική πλευρά της περιοχής

Kathimerini.gr

Έναν από τους πιο ακριβείς χάρτες που έχουν δημιουργηθεί με δεδομένα από το Διάστημα και ο οποίος εστιάζει στο αποτύπωμα του διοξειδίου του άνθρακα στη μητροπολιτική περιοχή του Λος Άντζελες, έδωσαν στη δημοσιότητα ερευνητές, χρησιμοποιώντας στοιχεία που αντλήθηκαν από το όργανο Orbiting Carbon Observatory 3 (OCO-3), στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο χάρτης παρουσιάζει μικρές διακυμάνσεις στα επίπεδα CO2 από περιοχή σε περιοχή του λεκανοπεδίου του Λος Άντζελες, σύμφωνα με τη NASA.

Οι υψηλότερες ενδείξεις διοξειδίου του άνθρακα, με κίτρινο χρώμα στον χάρτη, βρίσκονται στη δυτική πλευρά του κέντρου του Λος Άντζελες – μια πυκνοκατοικημένη περιοχή με αυτοκινητόδρομους και βιομηχανίες.

Το κίτρινο χρώμα δείχνει επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα αυξημένο κατά πέντε ή περισσότερα μόρια ανά εκατομμύριο μορίων. Αυτό ισοδυναμεί με την ποσότητα αύξησης του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα παγκοσμίως κατά μέσο όρο κάθε δύο χρόνια.

Όπως τονίζει η NASA, το μεγαλύτερο μέρος των αυξημένων επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα στην παγκόσμια ατμόσφαιρα προέρχεται από ανθρώπινη δραστηριότητα με καύση ορυκτών καυσίμων για ενέργεια, ενώ το 70% προέρχεται από πόλεις.

Το Λος Άντζελες έχει θέσει στόχους για μείωση των εκπομπών άνθρακα. Σύμφωνα με τη NASA, αυτός ο τύπος δεδομένων μπορεί να βοηθήσει τους υπεύθυνους να επιλέξουν τις πιο αποτελεσματικές πολιτικές για την επίτευξη των στόχων.

Κατά την Εθνική Διοίκηση Αεροναυτικής και Διαστήματος των ΗΠΑ, τα δεδομένα από το έδαφος παρέχουν κρίσιμης σημασίας στοιχεία σε τοπικό επίπεδο, αλλά τα δορυφορικά δεδομένα είναι εξίσου απαραίτητα, επειδή καλύπτουν μια ευρύτερη περιοχή, μετρώντας επίσης το CO2 σε όλο το βάθος της ατμόσφαιρας.

Με πληροφορίες από NASA

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΗΠΑ  |  Space
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση

Σύντομα, οι χρήστες των Windows 11 θα έχουν πρόσβαση σε αυτήν τη νέα τεχνολογία που θα επιτρέπει αναζήτηση, συνομιλία, απαντήσεις ...
ΑΜΠΕ
 |  ΝΕΑ