ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΟΙΚ: Ψήφος εμπιστοσύνης 140 high-tech εταιρειών στην Κύπρο

Εργοδοτούν πάνω από 10.000 άτομα - Η υψηλή τεχνολογία μπορεί να η προσφέρει στην οικονομία

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Την Κύπρο έχουν εμπιστευθεί 140 εταιρείες ξένων συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας. Όπως εξήγησε ο Υπουργός Οικονομικών στο πλαίσιο ομιλίας του στο 4ο Digital Agenda Cyprus Summit για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, αυτές οι 140 εταιρείες έχουν εμπιστευθεί την Κύπρο λόγω συγκριτικών της πλεονεκτημάτων που παρουσιάζει.

Υπογράμμισε ότι κάποιες εταιρείες εξ' αυτών είναι τεράστιου μεγέθους, παγκόσμιας δραστηριοποίησης και εμβελείας και εργοδοτούν αυτή τη στιγμή πάνω από 10.000 άτομα. Κάποιες από αυτές άρχισαν να δημιουργούν και άλλες θυγατρικές εταιρείες, σημείωσε, ακόμα και σχολεία για να φοιτούν τα παιδιά των εργαζομένων τους. Την ίδια ώρα, συνέχισε, άρχισαν να δημιουργούν και άλλες θυγατρικές, ενώ σύμφωνα με μελέτη ιδιωτικού οίκου, η προσφορά στην οικονομία αυτών των εταιρειών που εργοδοτούν και Κύπριους, που ζουν, εργάζονται, διαμένουν και καταναλώνουν στη χώρα, είναι μεγάλη.

Ταυτόχρονα, οι πλείστες θέλουν να εξαπλωθούν και κάνουν και διαφήμιση σε άλλες που εξετάζουν την Κύπρο για έδρα τους. Η προοπτική της υψηλής τεχνολογίας είναι τεράστια, υπογράμμισε ο κ. Πετρίδης, επειδή η βιομηχανία και ο πρωτογενής τομέας ναι μεν έχουν προοπτική, άλλα η υψηλή τεχνολογία και η ψηφιοποίηση είναι ένας τομέας της οικονομίας που μπορεί να μεγεθυνθεί και να πολλαπλασιάσει τον αναπτυξιακό του ρόλο μόνο σε λίγα χρόνια.

Ο Υπουργός εξήγησε ότι, το Σχέδιο που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα, το οποίο είναι προϊόν συνεργασίας με τα Υπουργεία Εσωτερικών, Εργασίας, Καινοτομίας, Εμπορίου και Οικονομικών, αφορά φορολογικά κίνητρα και δίνει μια ελαστικότητα στην εργοδότηση υπηκόων τρίτων χωρών με υψηλές δεξιότητες σε τομέα που δεν έχει η Κύπρος.

«Με την εισαγωγή εργαζομένων θα αρχίσει να αναπτύσσεται και η ίδια η αγορά εργασίας, με συνεργασία και του εκπαιδευτικού συστήματος. Είναι τεράστια προοπτική σε αυτό τον τομέα», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση

Αν και προβλέπεται ότι τα συντρίμμια του κινεζικού πυραύλου θα καταλήξουν στον Ατλαντικό Ωκεανό, κοντά στην ιβηρική χερσόνησο, ...
Kathimerini.gr
 |  ΝΕΑ