ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αποκάλυψη Google για χάκερ: «Στόχος επιθέσεων επί δύο χρόνια τα iPhone»

Η ανάλυση της Google αναφέρει ότι οι παγιδευμένοι ιστότοποι δέχονταν επισκέψεις χιλιάδες φορές την εβδομάδα

ΠΗΓΗ: skai.gr

«Συνεχή προσπάθεια» χακαρίσματος των έξυπνων κινητών της Apple iPhone από αγνώστους, για μια περίοδο τουλάχιστον δύο ετών, εντόπισαν οι ερευνητές ασφάλειας της Google.

Οι επιθέσεις πραγματοποιούνταν μέσω ιστότοπων που «εμφύτευαν» σε όσους τους επισκέπτονταν κακόβουλο λογισμικό στα κινητά για τη συγκέντρωση επαφών, φωτογραφιών και άλλων δεδομένων.

Η ανάλυση της Google αναφέρει ότι οι παγιδευμένοι ιστότοποι δέχονταν επισκέψεις χιλιάδες φορές την εβδομάδα.

«Μια απλή επίσκεψη στον χακαρισμένο ιστότοπο ήταν αρκετή ώστε ο διακομιστής (σέρβερ) να επιτεθεί στη συσκευή σας και αν η επίθεση ήταν επιτυχής, να εγκαταστήσει ένα ’’εμφύτευμα παρακολούθησης"» σχολίασε στο ΒΒC το μέλος της ομάδας της Google Ίαν Μπιρ.

Ο κ. Μπιρ και η ομάδα του δήλωσαν ότι ανακάλυψαν ότι οι επιτιθέμενοι χρησιμοποήσαν 12 ξεχωριστές ατέλειες ασφαλείας στο λογισμικό για να θέσουν σε κίνδυνο τις συσκευές. Τα περισσότερα αφορούσαν σφάλματα (bugs) στο λογισμικό του Safari, ο οποίος είναι ο προεπιλεγμένος πλοηγητής της Apple για το διαδίκτυο.

Μόλις τοποθετούνταν σε ένα iPhone ενός ατόμου, το «εμφύτευμα» θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε τεράστιο όγκο δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων επαφών, φωτογραφιών και δεδομένων θέσης GPS. Θα αναμετάδιδε αυτές τις πληροφορίες πίσω σε έναν εξωτερικό διακομιστή κάθε 60 δευτερόλεπτα.

Το εμφύτευμα ήταν επίσης σε θέση να συγκεντρώσει δεδομένα από εφαρμογές που χρησιμοποιεί ένα χρήστης, όπως το Instagram, το WhatsApp και το Telegram. Η λίστα παραδειγμάτων του κ. Μπιρ περιελάμβανε επίσης εφαρμογές της Google, όπως το Gmail και το Hangouts, την εφαρμογή ομαδικής συνομιλίας βίντεο της εταιρείας.

Οι επιτιθέμενοι μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν «σχεδόν κάθε έκδοση του λειτουργικού της Apple από το iOS 10 έως την τελευταία έκδοση του iOS 12» πρόσθεσε ο κ. Μπιρ.

Η Apple αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση για το θέμα στο BBC.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Geek  |  iPhone  |  Google  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Social: Τελευταία Ενημέρωση