ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Google πληρώνει 26 δισ. δολάρια για να μείνει «κρυφή» αυτή η ρύθμιση

Το Google Search τροφοδότησε την ανάπτυξη της εταιρείας σε κεφαλαιοποίηση αγοράς άνω των 1,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων

Kathimerini.gr

Mόνο το 2021, η Google πλήρωσε την Apple, τη Samsung και άλλες εταιρείες 26,3 δισεκατομμύρια δολάρια για να κρατήσει κρυφή μια ρύθμιση στα smartphone και στα προγράμματα περιήγησης ιστού.

Αυτή η ρύθμιση επηρεάζει το ποιος μπορεί να παρακολουθεί την τοποθεσία σας και να βλέπει τι αναζητάτε στο διαδίκτυο. Σχετίζεται με τις πληροφορίες που βλέπετε και το ποσοστό της οθόνης που καταλαμβάνεται από διαφημίσεις. Η Google πληρώνει τους κατασκευαστές τηλεφώνων, φορητών υπολογιστών και προγραμμάτων περιήγησης για να καθίσταται ως προεπιλογή και να μην δίνονται άλλες επιλογές κατά την εγκατάσταση.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και αμερικανικές πολιτείες μήνυσαν την Google πριν από τρία χρόνια, με τον ισχυρισμό ότι διατηρεί παράνομα μονοπώλιο στη διαδικτυακή αναζήτηση και τις διαφημιστικές αγορές. Επιπρόσθετα οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι οι συμφωνίες της Google με την Apple και άλλες τεχνολογικές εταιρείες εμποδίζουν τους ανταγωνιστές να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις μερίδιο στις αναζητήσεις και βελτίωση των υπηρεσιών τους.

Η Google υποστηρίζει ότι κινείται πάντα μέσα στα θεμιτά πλαίσια του ανταγωνισμού και ότι οι καταναλωτές προτιμούν τα εργαλεία της επειδή είναι τα καλύτερα και όχι επειδή έχει κινηθεί προκειμένου να περιορίσει τον ανταγωνισμό.

Η υπηρεσία αναζήτησης της Google εξασφαλίζει περισσότερα από τα μισά από τα 283 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα και 76 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρό εισόδημα που κατέγραψε η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, το 2022. Το Google Search τροφοδότησε την ανάπτυξη της εταιρείας σε κεφαλαιοποίηση αγοράς άνω των 1,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Eιδικοί του κλάδου εκτιμούν ότι αν χάσει, νομικά, η Google μπορεί να τεθούν νέοι περιορισμοί στον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας.

Mε πληροφορίες από Washington Post, Reuters

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Social: Τελευταία Ενημέρωση

Από ψηφιακό χώρο συνάντησης του κοινωνικού μας κύκλου, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν να μετατρέπονται όλο και περισσότερο ...
Kathimerini.gr
 |  SOCIAL
Τη στιγμή που υπάρχει μια ομαδική συνομιλία για το κάθε τι, πώς μπορούμε να κάνουμε υγιή χρήση των τσατ χωρίς να χάνουμε ...
Kathimerini.gr
 |  SOCIAL
Δεν σχετίζεται η παγκόσμια εξάπλωση του Facebook με τα ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Ιντερνετ ...
ΠΗΓΗ: Reuters
 |  SOCIAL