ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Σαουδική Αραβία πλήρωσε δύο υπαλλήλους του Twitter για να κατασκοπεύσουν

Οι εν λόγω υπάλληλοι, ο Αλί Αλζαμπάρα και ο Αχμέντ Αλμουτάιρι, βρίσκονται τώρα κατηγορούμενοι από τις ΗΠΑ ως πράκτορες της Σαουδικής Αραβίας

ΠΗΓΗ: skai.gr

Για κατασκοπεία κατηγορήθηκαν δύο πρώην υπάλληλοι του Twitter από την εισαγγελία, καθώς φαίνεται ότι χρησιμοποίησαν την πρόσβασή τους στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό να συλλέγουν πληροφορίες για αντιφρονούντες της Σαουδαραβικής κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με τα δικαστήρια του San Francisco, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας επιστράτευσε υπαλλήλους του Twitter για να κατασκοπεύσουν χιλιάδες λογαριασμούς οι οποίοι ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση. 

Η Σαουδική Αραβία κατέληξε με χιλιάδες ονόματα, email διευθύνσεις, τηλέφωνα, ημερομηνίες γέννησης και IP διευθύνσεις στα χέρια της, ενώ οι υπάλληλοι ανταμείφθηκαν για τις υπηρεσίες τους με ακριβά ρολόγια και δεκάδες χιλιάδες δολάρια σε μυστικούς λογαριασμούς.

Ανάμεσα στους λογαριασμούς Τwitter από τους οποίους συλλέχθηκαν πληροφορίες συμπεριλαμβάνονταν και αυτός ενός δημοφιλούς προσώπου από δελτία ειδήσεων και ένας δημοφιλής λογαριασμός με πάνω από 1 εκατομμύριο ακολούθους, οι οποίοι δεν κατονομάστηκαν.

Οι εν λόγω υπάλληλοι, ο Αλί Αλζαμπάρα και ο Αχμέντ Αλμουτάιρι, βρίσκονται τώρα κατηγορούμενοι από τις ΗΠΑ ως πράκτορες της Σαουδικής Αραβίας χωρίς να έχουν γνωστοποιήσει την ιδιότητά τους στην αμερικανική κυβέρνηση. 

Η Σαουδική Αραβία τηρεί σιγή ιχθύος για το θέμα. Το Twitter δήλωσε πως συνεργάζεται με τις Αρχές και πως περιορίζει την πρόσβαση ευαίσθητων πληροφοριών «στο μικρότερο δυνατό αριθμό εκπαιδευμένων και ελεγμένων υπαλλήλων».

«Καταλαβαίνουμε τα απίστευτα ρίσκα που παίρνουν πολλοί που χρησιμοποιούν το Twitter για να μοιραστούν τις απόψεις τους με τον κόσμο και να θέσουν υπόλογους τους έχοντες εξουσία. Έχουμε εργαλεία τα οποία προστατεύουν την ιδιωτικότητά τους και την ικανότητά τους να συνεχίσουν το κρίσιμο έργο τους.», δήλωσε το Twitter.

Οι δύο πρώην υπάλληλοι σύμφωνα με πληροφορίες κατασκόπευαν λογαριασμούς το 2015, ενώ αποχώρησαν από την εταιρεία το 2018. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Social: Τελευταία Ενημέρωση