ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μουσείο για σέλφι άνοιξε στη Βιέννη

To πρωτοποριακό μουσείο διαθέτει πληθώρα διαδραστικών εκθεμάτων

Newsroom Κ, Αθήνα

Ενα ιδιαίτερο μουσείο για τους φανατικούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης άνοιξε χθες τις θύρες του στη Βιέννη. Το μουσείο Νofitter είναι φιλικό προς το Instagram και τις σέλφι και διαθέτει διαδραστικούς χώρους, όπου οι νέοι μπορούν να δημιουργήσουν τέχνη.

Οπως εξηγεί η συνιδρύτρια του μουσείου, Πέτρα Σάρινγκερ, «ο αριθμός των νέων που επισκέπτονται μουσεία έχει μειωθεί πολύ. Προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε αυτή την τάση εκμεταλλευόμενοι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι νέοι φαίνεται ότι προτιμούν να ζουν στον ψηφιακό κόσμο, παρά να αλληλεπιδρούν στον πραγματικό».

To πρωτοποριακό μουσείο διαθέτει πληθώρα διαδραστικών εκθεμάτων τα οποία, όπως τονίζει η Σάρινγκερ, αποτελούν πρόσκληση για διασκέδαση. Συνολικά διαθέτει 24 αίθουσες. Οι επισκέπτες μπορούν να βγάλουν φωτογραφίες μπροστά από τους τοίχους, που είναι βαμμένοι με διαφορετικά χρώματα, έτσι ώστε να πετύχουν την τέλεια λήψη. Επίσης, διαθέτει χώρους γεμάτους με πολύχρωμα μπαλάκια, τοίχους με λουλουδάτα σχέδια και κονφετί με χρυσόσκονη, σχεδιασμένα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι δυνατή η λήψη της ιδανικής σέλφι. Υπάρχει και μια αίθουσα γεμάτη με προπλάσματα τροφίμων, όπως κάπκεϊκ και μακαρόν.

Το μουσείο Νofitter ανήκει πλέον σε μια μεγάλη ομάδα σχετικών εγκαταστάσεων που στοχεύουν στους φανατικούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το Μουσείο Παγωτού, λόγου χάρη, στις ΗΠΑ, αποδείχθηκε εξαιρετικά δημοφιλές στους χρήστες του Instagram, με τον λογαριασμό του στην ιστοσελίδα να μετράει ήδη 390.000 ακολούθους. Η Σάρινγκερ, αναλύοντας στοιχεία άλλων μουσείων φιλικών στους χρήστες κοινωνικής δικτύωσης, πιστεύει ότι το βιεννέζικο μουσείο θα συγκεντρώνει καθημερινώς 300 έως 500 επισκέπτες. «Πιστεύω ότι αυτό είναι το μέλλον των μουσείων σε όλη τη Γη. Το σημαντικό είναι ότι δεν πρόκειται απλώς για έναν τόπο για σέλφι, αλλά και για ένα σημείο διασκέδασης, όπου μπορείς να αλληλεπιδράς ενώ απολαμβάνεις την τέχνη».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η τοποθεσία του μουσείου είναι προσωρινή, καθώς οι δύο εμπνευστές του, η Σάρινγκερ και ο Νιλς Πέπερ, θέλουν να πραγματοποιήσουν περιοδείες σε άλλες πόλεις και κράτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Το ταγκό, ναι χρειάζεται δυο. Για να είναι όμορφο όμως και να γεμίζει όλους, χορευτές και θεατές χρειάζεται ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:50

Μνημόνευση του Ουκρανίας Επιφάνιου από Βαρθολομαίο - Ιερώνυμο

«Aν αποφασίσουν καμιά φορά οι `ιερωμένοι` να βγάλουν αυτά τα γελεία σκαφανδρα από τα κεφάλια τους, πιθανώς ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητά στέλεχος του SPD

«Για φαντάσου `μεγάλε` να φας την πίττα με τη φόλα!!!! »
ΑΚΑ  |  10:20

Απειλεί με συνέχιση των επιχειρήσεων ο Ερντογάν αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

«Εσύ προχώρα και .... βλέπουμε! Θα έρθει εκείνη η ώρα που και οι φίλοι σου θα σε...............»
ΑΚΑ  |  10:19

Social: Τελευταία Ενημέρωση

X