ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τι έκανε ο κόσμος όταν «έπεσε» το Facebook;

Τη Δευτέρα, Facebook, Instagram και WhatsApp «σίγησαν» για έξι ώρες

Money Review

Τη Δευτέρα, ο κόσμος πήρε μία μικρή γεύση του πώς θα ήταν η ζωή χωρίς το Facebook. Και όπως φάνηκε, πολλοί ήταν εκείνοι που αναζήτησαν εναγωνίως άλλες κοινωνικές πλατφόρμες για να καλύψουν το κενό.

Ποιοι κέρδισαν, όμως, από το τεχνικό πρόβλημα που ανάγκασε το Facebook, το Instagram και το WhatsApp να «σιγήσουν» για έξι ώρες;

Η χρήση του Snapchat σημείωσε άλμα άνω του 20% καθώς αυτή η εφαρμογή ήταν ο μεγαλύτερος κερδισμένος ανάμεσα στους ανταγωνιστές του Facebook, την ώρα που πολλοί από τους 2,7 δισεκατομμύρια συνδρομητές του social network έσπευσαν να βρουν άλλες διεξόδους επικοινωνίας.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία της Sensor Tower τα οποία δημοσίευσε το Bloomberg δείχνουν ότι η Snap Inc. κατέγραψε αύξηση 23% στον χρόνο που πέρασαν οι χρήστες στην Android εφαρμογή της τη Δευτέρα, σε σχέση με την αντίστοιχη ημέρα πριν από μία εβδομάδα.

Ο ιδρυτής του Telegram, Παβέλ Ντουρόφ, δήλωσε ότι η εφαρμογή του απέκτησε 70 εκατ. νέους χρήστες τη Δευτέρα και σημείωσε νέο ρεκόρ τόσο στους νέους λογαριασμούς όσο και στη δραστηριότητα. Το αποτέλεσμα ήταν ότι μπήκε στη λίστα του iPhone App Store με τις εφαρμογές που είχαν τα περισσότερα downloads σε 40 αγορές.

Το Telegram, που μοιάζει πολύ στην εμφάνιση αλλά και στη λειτουργία με το WhatsApp, πάντα κερδίζει εκατομμύρια νέους χρήστες κάθε φορά που η δημοφιλέστερη εφαρμογή μηνυμάτων του κόσμου «πέφτει». Όμως, όταν το WhatsApp –που ανήκει στο Facebook- λειτουργεί και πάλι, πολλοί επιστρέφουν σε αυτό.

«Περάσαμε τις τελευταίες 24 ώρες κάνοντας έναν απολογισμό για το πώς μπορούμε να ενδυναμώσουμε τα συστήματά μας απέναντι σε αυτού του είδους τις αποτυχίες», έγραψε ο CEO της Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ σε σημείωμα προς τους υπαλλήλους της εταιρείας. «Η βαθύτερη ανησυχία μία διακοπή λειτουργίας σαν και αυτή δεν είναι το πόσοι άνθρωποι θα στραφούν σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες ή το πόσα χρήματα χάνουμε, αλλά τι σημαίνει για τους ανθρώπους που εξαρτώνται από τις υπηρεσίες μας», τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Social: Τελευταία Ενημέρωση

Δυόμισι εβδομάδες αφότου αγοράστηκε από τον Μασκ, το Twitter αγκομαχά και οι τεχνολογικοί συντάκτες διερωτώνται «εάν θα ...
 |  SOCIAL
Η αίσθηση του «κολλήματος» εξηγεί γιατί παραμένουμε χρήστες ενός κοινωνικού δικτύου που μας προκαλεί σύγχυση, αγωνία, θλίψη ...
 |  SOCIAL