ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το Χ αφαίρεσε ανάρτηση που αρνείται το Ολοκαύτωμα

Η απόφαση υπό τον Ελον Μασκ να αποκατασταθούν πρώην απαγορευμένοι λογαριασμοί, συμπεριλαμβανομένου ενός που ανήκει σε ιδρυτή ιστοτόπου νεοναζί, έχει δεχτεί έντονη κριτική

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Το Χ, πρώην Twitter, αφαίρεσε ανάρτηση που αρνείται το Ολοκαύτωμα έπειτα από την αντίδραση του Μουσείου του Άουσβιτς. Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είχε ανακοινώσει αρχικά ότι η ανάρτηση δεν παραβίαζε τους κανόνες της.

Η προσβλητική ανάρτηση αφορούσε σε τρίχρονη Εβραία που βρήκε τραγικό θάνατο στους θαλάμους αερίων του στρατοπέδου συγκέντρωσης. Χαρακτήριζε τη δολοφονία της «παραμύθι».

Το Μουσείο του Άουσβιτς αντέδρασε με δική του ανάρτηση στο X, όπου έκανε λόγο για προσβλητικό σχόλιο για να λάβει από την πλατφόρμα την απάντηση «ότι δεν είχε παραβιαστεί κανένας κανόνας».

Το Χ απέδωσε την αρχική απάντηση στο μουσείο σε λάθος εκτίμηση κατά τον πρώτο έλεγχο και τελικά αποφασίστηκε η αφαίρεση του σχολίου.

Το Μουσείου με άλλο μήνυμά του πάντως έκανε λόγο για πολλές αντισημιτικές αναρτήσεις μίσους.


Βίαιη άρνηση γεγονότων

Η «βίαιη άρνηση γεγονότων» απαγορεύεται, σύμφωνα με τις πολιτικές του X για καταχρηστικές συμπεριφορές.

Η πλατφόρμα απαγορεύει οποιοδήποτε περιεχόμενο αρνείται μαζικές δολοφονίες που «περιλαμβάνει, αλλά δεν περιορίζεται σε, γεγονότα όπως το Ολοκαύτωμα, πυροβολισμούς σε σχολεία, τρομοκρατικές επιθέσεις και φυσικές καταστροφές».

Μηδενική ανοχή

Ο Ελον Μασκ αρνείται ότι έχουν αυξηθεί οι αναρτήσεις μίσους από τότε που ανέλαβε το Twitter, όπως ονομαζόταν τότε η πλατφόρμα. Τον περασμένο Δεκέμβριο, είχε γράψει στο Twitter ότι η ρητορική μίσους μειώθηκε κατά ένα τρίτο.

Το Χ έχει παραδεχθεί ότι η ομάδα που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο της ρητορικής μίσους στην πλατφόρμα συρρικνώθηκε από τότε που ανέλαβε ο Μασκ.

Ωστόσο, υποστηρίζει ότι η νέα προσέγγισή της – η οποία, όπως τονίζει, επικεντρώνεται στη μηδενική ανοχή για παράνομο υλικό και αφαίρεση διαφημίσεων από νόμιμο αλλά προσβλητικό υλικό – είναι πιο αποτελεσματική.

Αύξηση αντισημιτικών αναρτήσεων

Την ίδια ώρα, έκθεση του Ινστιτούτου Στρατηγικού Διαλόγου υποστήριξε ότι έχει καταγράψει «σημαντική και διαρκή αύξηση των αντισημιτικών αναρτήσεων στο Twitter» μετά την εξαγορά της εταιρείας από τον Μασκ τον Οκτώβριο.

Το Κέντρο Αντιμετώπισης Ψηφιακού Μίσους (CCDH)ανέφερε επίσης ότι το Twitter «αποτυγχάνει να ενεργήσει στο 99%» των μηνυμάτων μίσους στο Twitter Blue – τη συνδρομητική υπηρεσία της πλατφόρμας.

Η X Corp έχει κινήσει νομικές ενέργειες κατά του CCDH υποστηρίζοντας ότι η έρευνά του «βασίζεται σε πρόχειρη ανασκόπηση τυχαίων tweets».

Η απόφαση υπό τον Ίλον Μασκ να αποκατασταθούν πρώην απαγορευμένοι λογαριασμοί, συμπεριλαμβανομένου ενός που ανήκει σε ιδρυτή ιστοτόπου νεοναζί, έχει επίσης δεχτεί έντονη κριτική.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Social: Τελευταία Ενημέρωση

Από ψηφιακό χώρο συνάντησης του κοινωνικού μας κύκλου, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν να μετατρέπονται όλο και περισσότερο ...
Kathimerini.gr
 |  SOCIAL
Τη στιγμή που υπάρχει μια ομαδική συνομιλία για το κάθε τι, πώς μπορούμε να κάνουμε υγιή χρήση των τσατ χωρίς να χάνουμε ...
Kathimerini.gr
 |  SOCIAL
Δεν σχετίζεται η παγκόσμια εξάπλωση του Facebook με τα ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Ιντερνετ ...
ΠΗΓΗ: Reuters
 |  SOCIAL