ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τwitter: Τμήματα του πηγαίου κώδικα διέρρευσαν στο διαδίκτυο

Η διαρροή αποτελεί ένα πρόβλημα για τον Έλον Μάσκ από τότε που αγόρασε την εταιρεία

ΠΗΓΗ: AP

Ορισμένα τμήματα του πηγαίου κώδικα του Twitter – του θεμελιώδους υπολογιστικού κώδικα στον οποίο βασίζεται το κοινωνικό δίκτυο – διέρρευσαν στο διαδίκτυο, ανέφερε η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε νομική κατάθεση την Κυριακή, την οποία ανέφεραν πρώτοι οι New York Times.

Σύμφωνα με το νομικό έγγραφο, το οποίο κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Βόρειας Περιφέρειας της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ, το Twitter είχε ζητήσει από το GitHub, μια διαδικτυακή υπηρεσία φιλοξενίας για την ανάπτυξη λογισμικού, να κατεβάσει τον κώδικα όπου είχε αναρτηθεί.

Η πλατφόρμα συμμορφώθηκε και δήλωσε ότι το περιεχόμενο είχε απενεργοποιηθεί, σύμφωνα με την κατάθεση. Το Twitter ζήτησε επίσης από το δικαστήριο να εντοπίσει τον φερόμενο παραβάτη ή τους παραβάτες που ανήρτησαν τον πηγαίο κώδικα του σε συστήματα που διαχειρίζεται η GitHub χωρίς την άδεια της εταιρείας τεχνολογίας.

Το Twitter, που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, σημειώνει στην κατάθεση ότι οι αναρτήσεις παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα που κατέχει. Eίχε ζητήσει από το GitHub, μια διαδικτυακή υπηρεσία φιλοξενίας για την ανάπτυξη λογισμικού, να κατεβάσει τον κώδικα όπου είχε αναρτηθεί.

H διαρροή αποτελεί ένα ακόμα πρόβλημα για τον Έλον Μάσκ, ο οποίος αγόρασε το Twitter τον περασμένο Οκτώβριο για 44 δισεκατομμύρια δολάρια και έκανε την εταιρεία ιδιωτική. Έκτοτε, έχει βυθιστεί στο χάος, με μαζικές απολύσεις και απώλεια διαφημιστικών εσόδων.

Εν τω μεταξύ, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου διερευνά τις μαζικές απολύσεις του Mασκ στο Twitter και προσπαθεί να αποκτήσει τις εσωτερικές του επικοινωνίες στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εποπτείας των πρακτικών προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της κυβερνοασφάλειας της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με έγγραφα που περιγράφονται σε έκθεση του Κογκρέσου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: AP

Social: Τελευταία Ενημέρωση

Από ψηφιακό χώρο συνάντησης του κοινωνικού μας κύκλου, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν να μετατρέπονται όλο και περισσότερο ...
Kathimerini.gr
 |  SOCIAL
Τη στιγμή που υπάρχει μια ομαδική συνομιλία για το κάθε τι, πώς μπορούμε να κάνουμε υγιή χρήση των τσατ χωρίς να χάνουμε ...
Kathimerini.gr
 |  SOCIAL
Δεν σχετίζεται η παγκόσμια εξάπλωση του Facebook με τα ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Ιντερνετ ...
ΠΗΓΗ: Reuters
 |  SOCIAL