ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Apple προχωρεί στην παραγωγή 75 εκατ. iPhones για τα δίκτυα 5G

Τον Οκτώβριο, η εταιρεία θα παρουσιάσει στην αγορά τέσσερα νέα μοντέλα με ταχύτητες δικτύων 5ης γενιάς

Kathimerini.gr

Η Apple ζήτησε από τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται για την κατασκευή των συσκευών της να φροντίσουν για την παραγωγή τουλάχιστον 75 εκατ. iPhones για τα δίκτυα 5ης γενιάς, τα οποία θα διατεθούν τον επόμενο μήνα, όπως ανέφερε σχετικά το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. Εγκυρες πηγές ανέφεραν στο πρακτορείο ότι η Apple προσδοκά να διαθέσει μέσα στο 2020 περί τα 80 εκατ. iPhones συνολικά στη διεθνή αγορά.

Τον Οκτώβριο, συγκεκριμένα, η εταιρεία θα παρουσιάσει στην αγορά τέσσερα νέα μοντέλα με ταχύτητες δικτύων 5ης γενιάς, διαφορετικό σχεδιασμό και περισσότερες επιλογές στα μεγέθη της οθόνης τους. Πάντως, τα φθηνότερα μοντέλα θα αρχίσουν να πωλούνται πρώτα από τα υπόλοιπα για τους καταναλωτές. Επιπροσθέτως, ο αμερικανικός όμιλος υψηλής τεχνολογίας ετοιμάζει έναν νέο iPad Air με οθόνη από τη μία άκρη της συσκευής έως την άλλη, όπως το iPad Pro, δύο νέες εκδόσεις ρολογιών Apple Watch, συνδεδεμένων με το Ιντερνετ, καθώς και τα πρώτα του ακουστικά, εκτός εκείνων της μάρκας Beats. Επίσης, εν εξελίξει βρίσκεται και ένα μικρότερο ηχείο HomePod. Ακόμα, η Apple, σύμφωνα με τις προαναφερθείσες πηγές, αναπτύσσει μια νέα μορφή διαδικτυακής τηλεόρασης Αpple TV, η οποία έχει πιο γρήγορο επεξεργαστή και αναβαθμισμένο τηλεχειριστήριο. Πάντως, αυτό το νέο προϊόν ενδεχομένως να λανσαριστεί το 2021.

Είναι ενδιαφέρον πως, αν και η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει ασφυκτικές πιέσεις στην παγκόσμια οικονομία συνολικά και ειδικά στα διεθνή συστήματα των εφοδιαστικών αλυσίδων, η Apple φαίνεται αισιόδοξη.

Εκτιμά ότι η ζήτηση θα είναι ζωηρή για τα εμβληματικά της προϊόντα, όπως είναι το iPhone, το iΡad και οι υπολογιστές Mac, ειδικά από ανθρώπους που σπουδάζουν και εργάζονται εξ αποστάσεως.

Από τις αρχές της χρονιάς η τιμή της μετοχής της έχει σημειώσει θεαματική άνοδο της τάξεως του 76%, καθιστώντας την την πρώτη εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες με χρηματιστηριακή αξία άνω των 2 τρισ. δολαρίων.

Εάν δε συγκριθεί με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, η άνοδος της μετοχής φθάνει το 150%, ενώ η κεφαλαιοποίηση της Apple υπερβαίνει τη συνολική των εταιρειών που απαρτίζουν τον δείκτη FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Geek: Τελευταία Ενημέρωση