ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:51
 

Νέα συνδρομητική υπηρεσία παιχνιδιών για PC από Microsoft

H νέα συνδρομητική υπηρεσία προσφέρει πρόσβαση σε περισσότερα από 100 παιχνίδια

Newsroom Κ, Αθήνα

Η αμερικανική εταιρεία λογισμικού Microsoft ανακοίνωσε χθες πως θα αρχίσει να προσφέρει συνδρομητική υπηρεσία για παιχνίδια που παίζονται σε προσωπικούς υπολογιστές, δύο χρόνια αφότου είχε αποκαλύψει ανάλογη υπηρεσία για την παιχνιδοκονσόλα Xbox.

H νέα συνδρομητική υπηρεσία προσφέρει πρόσβαση, έναντι μηνιαίας συνδρομής, σε περισσότερα από 100 παιχνίδια που έχουν κατασκευαστεί για το λειτουργικό σύστημα Windows 10. Συνεπώς, ο καταναλωτής δεν θα είναι πλέον αναγκασμένος να αγοράζει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, αλλά θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλα, αν και πλέον δεν θα αποτελούν ιδιοκτησία του.

Το ενδιαφέρον για τους λάτρεις των παιχνιδιών σε προσωπικούς υπολογιστές είναι πως η Microsoft δεν αναγνωρίζει απλώς επισήμως ότι ορισμένα από τα παιχνίδια της για Xbox μπορεί να τα παίξει κανείς και σε PC. Σήμερα, λιγότερα από 20 παιχνίδια που προσφέρονται στη συνδρομητική υπηρεσία για Xbox μπορεί να τα παίξει κανείς και σε προσωπικό υπολογιστή. Το γεγονός ότι ο καταναλωτής θα έχει στη διάθεσή του περισσότερα από 100 παιχνίδια στη νέα υπηρεσία σημαίνει πως η Microsoft υπέγραψε πολλές συμφωνίες με εταιρείες που αναπτύσσουν παιχνίδια. Σε αυτά περιλαμβάνονται δημοφιλή παιχνίδια από στούντιο όπως το Bethesda, που φτιάχνει τα παιχνίδια Elder Scrolls, αλλά και από τη Sega, όπως και από στούντιο που έχει εξαγοράσει η Microsoft. Οπως συμβαίνει και με τη συνδρομητική υπηρεσία για το Xbox, και η νέα υπηρεσία για Windows 10 θα έχει νέα παιχνίδια την ημέρα που παρουσιάζονται.

H Microsoft δεν αποκάλυψε την τιμή στην οποία θα προσφέρεται η νέα συνδρομητική υπηρεσία, ούτε σε ποιες χώρες θα διατίθεται αυτή αρχικά, κάτι που αναμένεται να κάνει τον επόμενο μήνα.

Η Microsoft προσπαθεί να προσελκύσει νέους καταναλωτές και να πουλήσει παιχνίδια που δεν συνδέονται μόνο με παιχνιδοκονσόλες. Ετσι, προσπαθεί να παρουσιάσει πιο ελκυστικά προϊόντα για κατόχους προσωπικού υπολογιστή, ενώ επεξεργάζεται και τρίτη υπηρεσία, που θα ονομάζεται xCloud και θα επιτρέπει τη μετάδοση παιχνιδιών μέσω Διαδικτύου. Πολύ σύντομα η Microsoft θα αντιμετωπίσει αυξημένο ανταγωνισμό σε αυτή την κατηγορία από εταιρείες όπως η Google και η Apple, που προετοιμάζουν τις δικές τους συνδρομητικές υπηρεσίες για βιντεοπαιχνίδια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Geek: Τελευταία Ενημέρωση

Πριν από μερικά χρόνια, επιστήμονες της NASA κατέγραψαν τη χαμηλότερη νότα που ακούστηκε ποτέ στο σύμπαν.

Η μουσική των άστρων

Η Γη είχε πάψει να βρίσκεται στο κέντρο του κόσμου, δραματική υπαρξιακή ανατροπή για την εποχή
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΝΕΑ
Στο στόχαστρο χάκερ η εφαρμογή Zoom

Στο στόχαστρο χάκερ η εφαρμογή Zoom

Εν μέσω πανδημίας οι περισσότεροι εργοδότες ζητούν από όσους εργαζομένους μπορούν να εργάζονται από το σπίτι με το FBI να ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΝΕΑ
Στελέχη της αγοράς κάνουν λόγο για ένα πρωτόγνωρο μοντέλο λειτουργίας των τηλεπικοινωνιών τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Σε εγρήγορση για τα δίκτυα

Ηδη, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου, της εθνικής ρυθμιστικής αρχής και των παρόχων ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΝΕΑ
X