ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οικονομική ώθηση σε high-tech startups στην Κύπρο

Συμφωνία CSEO-Mentat Innovations

ΚΥΠΕ

Ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO) υπέγραψε συμφωνία με τη διεθνή πλατφόρμα επιχειρήσεων τεχνολογίας, Mentat Innovations, με στόχο την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας υψηλής τεχνολογίας στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τον CSEO, ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος έχει συμφωνήσει με την εταιρεία Mentat Innovations με έδρα το Λονδίνο, και με γραφεία επίσης στην Ευρώπη και σύντομα στη Μέση Ανατολή, να ανοίξουν γραφείο και στην Κύπρο.

Ο CSEO και η Mentat Innovations υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την από κοινού ίδρυση ενός γραφείου στην Κύπρο για την υποστήριξη και χρηματοδότηση νέων επιχειρήσεων τεχνολογίας, το οποίο θα λειτουργεί και ως περιφερειακή έδρα.

Θα προωθηθεί η επιχειρηματικότητα τεχνολογίας deep tech στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο σε τομείς υψηλής τεχνολογίας όπως Τεχνητή Νοημοσύνη, Μηχανική Διαστήματος, Blockchain και Fintech.

Ο Πρόεδρος του CSEO Γιώργος Δανός, ο οποίος είναι επίσης Πρόεδρος της Παράλληλης Βουλής για την Επιχειρηματικότητα είπε ότι αυτή η πρωτοβουλία μπορεί να τονώσει το οικοσύστημα νεοσύστατων επιχειρήσεων και επιχειρηματικότητας στην Κύπρο.

Η Κύπρος, είπε, έχει τεράστιο πνευματικό κεφάλαιο, με το υψηλότερο κατά κεφαλήν ποσοστό στην Ευρώπη αποφοίτων πανεπιστημίων αλλά σημείωσε ότι δυστυχώς υπάρχει μεγάλη «διαρροή εγκεφάλων».

Το οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων στην Κύπρο έχει πολλές ιστορίες επιτυχίας, με πολλά διεθνή βραβεία, είπε, αλλά σημείωσε ότι υπάρχει έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης και καθοδήγησης στα αρχικά στάδια που οδηγεί σε μειωμένη πρόοδο στον τομέα.

Αυτή η πρωτοβουλία μεταξύ της Mentat Innovations και του CSEO, είπε, επιδιώκει να αλλάξει τα δεδομένα και να δώσει σημαντική ώθηση στο οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων της Κύπρου και της περιοχής, με στενή συνεργασία και με άλλους ενδιαφερόμενους στο νησί που υποστηρίζουν την πορεία της καινοτομίας.

Ο κ. Δανός είπε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα μπορούσε να αποτελέσει το παράδειγμα και για άλλους άλλους κλάδους προκειμένου να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και οι νεοφυείς επιχειρήσεις και η δημιουργία θέσεων εργασίας σε πολλούς τομείς τεχνολογίας στην Κύπρο και την περιοχή.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mentat Innovations George Cotsikis είπε ότι «έχοντας δει τις σημαντικές δυνατότητες του τεχνολογικού οικοσυστήματος της Κύπρου, έχω πειστεί ότι θα ήταν κατάλληλη στιγμή να ανοίξουμε ένα γραφείο στην Κύπρο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι μαζί με τον CSEO για να συνδημιουργήσουμε επιχειρήσεις τεχνολογίας deep tech".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Geek: Τελευταία Ενημέρωση

Γιατί δεν πέθανε η Microsoft;

Γιατί δεν πέθανε η Microsoft;

Η ικανότητα της Microsoft να ευδοκιμεί ακόμα κι αν κάνει σχεδόν τα πάντα λάθος, μπορεί να αποτελεί μια ενθαρρυντική ιστορία ...
Kathimerini.gr
 |  ΝΕΑ