ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το YouΤube θέτει νέους κανόνες και «εξορίζει» τα βίντεο με φάρσες

Η κίνηση αυτή αποτελεί μία απάντηση στην πληθώρα προκλήσεων

Newsroom Κ, Αθήνα

Tα ολιγόλεπτα βίντεο που απαθανατίζουν επικίνδυνες ή συναισθηματικά επιζήμιες φάρσες απαγορεύθηκαν από το ΥοuTube.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μία απάντηση στην πληθώρα προκλήσεων που σε κάποιες περιπτώσεις κατέληξαν στον θάνατο ή στον τραυματισμό του συμμετέχοντος.

Η εταιρεία, ιδιοκτήτης της οποίας είναι η Google, επίσης ανέφερε ότι «αυτού του είδους το υλικό δεν έχει θέση στο ΥοuTube». Ωστόσο, όπως φαίνεται η εταιρεία δεν καταφέρνει να εφαρμόσει τους υπάρχοντες κανόνες της για το επικίνδυνο υλικό.

Εκθεση η οποία είδε τα φώτα της δημοσιότητας μέσω της ιστοσελίδας Buzzfeed αναφέρει λεπτομερώς πως οι εικόνες που απεικονίζουν ή αναφέρονται σε κτηνοβασία εξακολουθούν να εμφανίζονται στην ιστοσελίδα παρά τη δέσμευσή της τον περασμένο Απρίλιο να αφαιρεθεί αυτό το περιεχόμενο. Κάποια από τα βίντεο έχουν προσελκύσει πολλά εκατομμύρια θεατές.

Ωστόσο, η εφαρμογή των νέων κανόνων για τις διόλου διασκεδαστικές φάρσες μπορεί να αποδειχθεί ακόμα πιο δύσκολη, αν λάβει κανείς υπόψη την ασάφεια η οποία επικρατεί σχετικά με το τι είναι βλαβερό και επιζήμιο και τι όχι.

Οπως αναφέρει ένα μήνυμα, το οποίο αναρτήθηκε στον τομέα «συχνές ερωτήσεις» της ιστοσελίδας, «το YouTube αποτελεί εστία πολλών διασκεδαστικών αγαπημένων φαρσών και προκλήσεων. Τούτου δοθέντος, αξίζει να σημειωθεί ότι πάντοτε είχαμε πολιτικές με τις οποίες διασφαλίζαμε ότι αυτό που ήταν αστείο δεν ξεπερνούσε τη διαχωριστική γραμμή έτσι ώστε να γίνει επιβλαβές ή επικίνδυνο. Οι συστάσεις για την κοινότητα απαγορεύουν περιεχόμενο που ενθαρρύνει επικίνδυνες δραστηριότητες, οι οποίες είναι πολύ πιθανό να καταλήξουν σε σοβαρή βλάβη».

Από σήμερα και στο εξής, η ιστοσελίδα δεν πρόκειται να επιτρέψει ολιγόλεπτα βίντεο τα οποία απαθανατίζουν «φάρσες οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες προκαλώντας σοβαρή σωματική βλάβη». Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν και οι φάρσες όπου κάποιος παραπλανάται έτσι ώστε να πιστέψει ότι βρίσκεται σε κίνδυνο, ενώ στην πραγματικότητα δεν υφίσταται πραγματική απειλή.

Επίσης, η ιστοσελίδα προσέθεσε ότι «ανάμεσα στα άλλα δεν επιτρέπουμε τις φάρσες που προκαλούν έντονο συναισθηματικό πόνο σε παιδιά, δηλαδή, πράγματα τα οποία είναι τόσο άσχημα ώστε τραυματίζουν τα παιδιά για ολόκληρη τη ζωή τους».

Το YouTube ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με παιδοψυχολόγους προκειμένου να καταλήξουν στο τι ακριβώς συνιστά τραυματική εμπειρία. Δεν ανήρτησε την πλήρη λίστα αλλά ανέφερε ότι περιλαμβάνει και την περίπτωση όπου ένα παιδί παραπλανάται ώστε να πιστέψει ότι οι γονείς του έχουν πεθάνει.

Οι νέοι κανονισμοί αποτελούν την απάντηση της ιστοσελίδας σε πολλές περιπτώσεις φάρσας ή επικίνδυνης συμπεριφοράς που συχνά αποβαίνουν θανατηφόρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Ψηφίστηκε ο νόμος για τις εξώσεις

«Διερωτώμαι για την αδιαφορία δεκαετιών, που οι Νομοθέτες μας ανέχονταν την διάκριση της διαφορετικής ...»
YIANNOULIS  |  10:55

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Διολίσθησε στην 41η θέση η Κύπρος στην διαφθορά

«Κάποιος να στείλει το μήνυμα στους γνστούς γαμπρούδες που εδώ έγιναν ρεζίλι και νομίζουν ότι στο εξωτερικό ...»
ΑΚΑ  |  10:07

Geek: Τελευταία Ενημέρωση

X