ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:25
 

Λαχταριστή μπουγάτσα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Από μικρή λάτρευα αυτό το ελληνικό γλυκό. Θυμάμαι, κάθε φορά που πηγαίναμε οικογενειακώς στην Αθήνα, πάντα ζητούσα απ’ τους γονείς μου να μου αγοράσουν μπουγάτσα. Η πιο κάτω συνταγή θα σας βοηθήσει να φτιάξετε νόστιμη μπουγάτσα με τραγανό φύλλο και λαχταριστή κρέμα.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 40΄

Θα χρειαστούμε ένα ταψί διαστάσεων περίπου 20x26 εκ.

Για 8 μερίδες

Υλικά
6 φύλλα κρούστας
50 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα
2 αυγά
120 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι βανίλια
630 ml γάλα
40 γρ. κρέμα γάλακτος
30 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

Για το γαρνίρισμα
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα αλεσμένη


Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
2. Λιώνουμε το βούτυρο σ’ ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά. Βουτυρώνουμε το ταψί με ένα πινέλο.
3. Απλώνουμε 4 βουτυρωμένα φύλλα κρούστας, το ένα σταυρωτό με το άλλο στη βάση του ταψιού έτσι που να περισσεύει αρκετό φύλλο γύρω απ’ το ταψί.
4. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα. Σ’ ένα μεγάλο μπολ, κτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τη βανίλια, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι η κρέμα ν’ αρχίσει να πήζει. Κτυπάμε μέσα με ένα σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη. Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά.
5. Ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας μέσα στα φύλλα. Τοποθετούμε 2 φύλλα πάνω στην επιφάνεια της κρέμας βουτυρώνοντάς τα μεταξύ τους και διπλώνουμε μέσα ακανόνιστα τα φύλλα που περισσεύουν γύρω-γύρω. Βουτυρώνουμε ελαφρώς το πάνω μέρος των φύλλων και βάζουμε το ταψί στον φούρνο για 35-40 λεπτά.
6. Αφήνουμε την μπουγάτσα να κρυώσει λίγο, την κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Αthena recipes

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Ο χώρος διαθέτει τζάκι. Το εστιατόριο λειτουργεί ολόχρονα.

Εστιατόριο Βερεγγάρια

Λίγα βήματα μακριά από την πλατεία, το εστιατόριο προσφέρει γνώριμες γεύσεις της κυπριακής κουζίνας, όπως λουκάνικα, σούβλα, ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Στόχος του είναι να ζωντανέψει την περιοχή με τον εκπληκτικό του χώρο αλλά και να συναρπάσει με τα ιδιαίτερα cocktail του

Pull a Mango / All day bar restaurant

Είναι ένα στέκι που ενδείκνυται για να πιείτε από νωρίς το πρωί ποιοτικό καφέ να συνεχίσετε με απογευματινό το ποτό σας
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
3 λουκουμάδες τηγανητοί σκέτοι χωρίς σιρόπι είναι 250 θερμίδες.

Ώρα για λουκουμάδες

Λόγω της ημέρας σε υπαίθρια σημεία σε όλες τις επαρχίες, θα συναντήσεις και καραβάνια που φτιάχνουν παραδοσιακούς λουκουμάδες. ...
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Τη μουσική επιμέλεια αναλαμβάνουν DJ’s που θα αλλάζουν καθημερινά

2033 Wine & Cocktail Bar

Με παρεΐστικη ατμόσφαιρα, το 2033 θα σε κάνει να χαλαρώσεις πίνοντας ένα τέλειο κοκτέιλ
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X