ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:09
 

Πίτα με σολομό και πουρέ

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Δεν μπορώ να σας περιγράψω με λόγια πόσο αγαπώ αυτή τη συνταγή για πίτα. Όσοι την έχουν δοκιμάσει μένουν ενθουσιασμένοι. Ο σολομός είναι ένα αγαπημένο ψάρι και στην προκειμένη περίπτωση χρησιμοποίησα κομμάτια κατεψυγμένου ψαριού χωρίς δέρμα, τα οποία είναι και αρκετά οικονομικά. Ο συνδυασμός με τον πουρέ και τα βραστά αβγά τον κάνει ακαταμάχητο.

 

Χρόνος ετοιμασίας: 25΄

Χρόνος ψησίματος: 35΄

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο

 

135 θερμίδες ανά 100 γρ.

 

Για 6 μερίδες

Υλικά

700 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς δέρμα κομμένο σε κύβους

75 γρ. βούτυρο

1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο

50 γρ. αλεύρι

600 ml γάλα

2 κουταλιές φρέσκος χυμός λεμονιού

5 αβγά βραστά καθαρισμένα και χοντροκομμένα

Αλάτι, πιπέρι

 

Για το πάνω μέρος

900 γρ. πατάτες κομμένες σε κύβους

120 ml γάλα

50 γρ. βούτυρο

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για ένα

λεπτό να μυρίσει. Προσθέσουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να αρχίσει το γάλα να πήζει. Προσθέτουμε το αλάτι, το

πιπέρι, το λεμόνι και τον σολομό. Ανακατεύουμε μέχρι το ψάρι να μισοψηθεί.

2. Λαδώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το ψάρι. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και απλώνουμε επάνω τα αβγά.

3. Για το πάνω μέρος, κοχλάζουμε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε από το νερό και τις ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα. Τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο για πουρέ ανακατεύοντας μέσα το γάλα και το βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και μεταφέρουμε τον πουρέ πάνω στη στρώση με αβγά στο πυρέξ. Μ’ ένα πιρούνι χαράζουμε το πάνω μέρος της πίτας.

4. Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε την πίτα για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Την αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena Recipes

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Γεια σας, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
Ντέρεκ Ντάγκλας  |  00:52

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Γεια σας, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
Ντέρεκ Ντάγκλας  |  00:51

Παραλίες μόνο για λίγους σε Αγία Νάπα και Πρωταρά

«Πρωταράς: από τους χειρότερους προορισμούς.»
Καστέλλος  |  20:00

ΑΒΑΞ: Εξαγόρασε τρεις θυγατρικές της J&P

«NTROPI STON XRISTO IOANNOU KAI THN OIKOGENIA PARASKEVAIDE.  OI IPALLOILOI TOUS STIN TEN GROUP SERVICES ...»
Giorgos- APLIROTOS APERGOS  |  10:53

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Με καθρέφτες και το μαύρο με χρυσό να κυριαρχούν, θα διασκεδάσετε με ζωντανή μουσική από γνωστά ονόματα καλλιτεχνών

4711 / Club

Ένας χώρος που εντυπωσιάζει με το που μπαίνεις λόγω της ιδιαίτερης εισόδου του σε σχήμα πυραμίδας
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Οι επιλογές κινούνται από τις κλασικές ναπολιτάνα, μπολονέζ, αραμπιάτα, καρμπονάρα

Pasta Strada / Street Food

Διαλέγετε καταρχάς τα ζυμαρικά ανάμεσα σε 7 διαφορετικά είδη και στη συνέχεια τη σάλτσα με την οποία θα τα συνδυάσετε
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Θα βρείτε καθημερινά πιάτα με κρεατικά, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά αναλόγως με την ψαριά

Hommie Food House / Restaurant

Στο μενού του θα βρείτε διάφορες μεσογειακές γεύσεις επηρεασμένες από την κυπριακή, την ελληνική αλλά και βορειότερες ευρωπαϊκές ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Τις Κυριακές φιλοξενεί στα decks του γνωστούς μουσικούς. Ανοικτό τους καλοκαιρινούς μήνες

Eauzone / Lounge Bar

Η μαγευτική τοποθεσία και διακόσμησή του δημιουργούν την πιο όμορφη καλοκαιρινή εμπειρία
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Στα ποτά πρωταγωνιστούν τα protein shakes, οι φρέσκοι χυμοί και καφέδες

M – Theory Protein Bar & Kitchen

Οι all-day healthy επιλογές από αγνές πρώτες ύλες με συνταγές που θα σάς απογειώσουν και θα σάς ικανοποιήσουν με την τέλεια ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Θα απολαύσετε ντόπια φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, τα οποία κάνουν τακτικές εμφανίσεις στο συνεχώς μεταβαλλόμενο μενού

Islands / Εστιατόριο

Συνδυάζουν έντεχνα το στυλ και την κομψή πολυτέλεια που συγκεντρώνονται από μεσογειακούς προορισμούς
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X