ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πίτα με σολομό και πουρέ

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Δεν μπορώ να σας περιγράψω με λόγια πόσο αγαπώ αυτή τη συνταγή για πίτα. Όσοι την έχουν δοκιμάσει μένουν ενθουσιασμένοι. Ο σολομός είναι ένα αγαπημένο ψάρι και στην προκειμένη περίπτωση χρησιμοποίησα κομμάτια κατεψυγμένου ψαριού χωρίς δέρμα, τα οποία είναι και αρκετά οικονομικά. Ο συνδυασμός με τον πουρέ και τα βραστά αβγά τον κάνει ακαταμάχητο.

 

Χρόνος ετοιμασίας: 25΄

Χρόνος ψησίματος: 35΄

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο

 

135 θερμίδες ανά 100 γρ.

 

Για 6 μερίδες

Υλικά

700 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς δέρμα κομμένο σε κύβους

75 γρ. βούτυρο

1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο

50 γρ. αλεύρι

600 ml γάλα

2 κουταλιές φρέσκος χυμός λεμονιού

5 αβγά βραστά καθαρισμένα και χοντροκομμένα

Αλάτι, πιπέρι

 

Για το πάνω μέρος

900 γρ. πατάτες κομμένες σε κύβους

120 ml γάλα

50 γρ. βούτυρο

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για ένα

λεπτό να μυρίσει. Προσθέσουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να αρχίσει το γάλα να πήζει. Προσθέτουμε το αλάτι, το

πιπέρι, το λεμόνι και τον σολομό. Ανακατεύουμε μέχρι το ψάρι να μισοψηθεί.

2. Λαδώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το ψάρι. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και απλώνουμε επάνω τα αβγά.

3. Για το πάνω μέρος, κοχλάζουμε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε από το νερό και τις ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα. Τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο για πουρέ ανακατεύοντας μέσα το γάλα και το βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και μεταφέρουμε τον πουρέ πάνω στη στρώση με αβγά στο πυρέξ. Μ’ ένα πιρούνι χαράζουμε το πάνω μέρος της πίτας.

4. Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε την πίτα για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Την αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena Recipes

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Μοντέρνο μαγειρείο με κλασική μαμαδίστικη κουζίνα στο κέντρο της Λευκωσίας, σε ένα μεγάλο φωτεινό χώρο

Social Kitchen

Προσιτές τιμές και πεντανόστιμες γεύσεις που σερβίρει καθημερινά τα μεσημέρια και τα Σάββατα
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Στο μενού του επίσης θα βρείτε sushi ρολάκια, sashimi, poke bowls, σαλάτες και πιάτα από την περουβιανή κουζίνα.

Bao Pau / Asian

Τα handmade bao buns μπορείτε να τα γεμίσετε με σολομό, τόνο, τραγανό κοτόπουλο και φυσικά πάπια
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Ένας όμορφος καλτ χώρος περικυκλωμένος από όμορφα φυτά και γλάστρες, προσφέρει δελεαστικό κυπριακό brunch/πρόγευμα.

Aristoklis brunch

Στο μενού τους θα βρείτε πιατέλες τυριών και αλλαντικών που μπορείτε να τις συνοδεύσετε με τοπικά κρασιά, σνακ και γρήγορα ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Βρίσκεται στην οδό Γλάδστωνος στη Λεμεσό, δίπλα από το αγαπημένο Cookhouse

Bowls / Healthy

Σερβίρει healthy bowls, απολαυστικά smoothies, εναλλακτικά ζεστά και κρύα ροφήματα
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X