ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μοσχάρι σιτσουάν

Συνταγή για ένα γευστικό κύριο πιάτο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συνταγή για ένα γευστικό κύριο πιάτο

Υλικά

600 γρ. μοσχάρι (από φιλέτο ή από μπριζόλα ή από ένα κομμάτι που είναι μαλακό και θέλει λίγο ψήσιμο), κομμένο σε μικρές λωρίδες
2 γεμάτες κουτ. σούπας κορν φλάουρ
2 κουτ. σούπας σόγια σος
200 ml ελαιόλαδο + 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
5 - 6 πιπερίτσες τσίλι, φρέσκες ή ξερές, ολόκληρες (ή περισσότερες ή λιγότερες, ανάλογα με την αντοχή μας στα καυτερά)
1 κουτ. σούπας τζίντζερ, τριμμένο
1 κουτ. σούπας πάστα φασολιών (bean paste) ή 1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας ανακατεμένος με 1 κουτ. σούπας σόγια σος, 1 κουτ. γλυκού φιστικοβούτυρο και 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή μερικές σταγόνες ταμπάσκο (ανάλογα με την αντοχή μας)
200 γρ. καρότα, σε λεπτά στικς
2 κουταλιές λευκό ξηρό κρασί
1/2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε φετάκια

Μερίδες 6
Προετοιμασία περίπου 20΄
Αναμονή περίπου 30΄
Μαγείρεμα περίπου 10΄

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σόγια σος με το κορν φλάουρ και βάζουμε το κρέας. Ανακατεύουμε να καλυφθεί από όλες τις πλευρές και το αφήνουμε να μαριναριστεί για περίπου 30 λεπτά.

Ζεσταίνουμε τα 200 ml ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο γουόκ (ή ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα χαμηλή και φαρδιά, προτιμότερο αντικολλητικά) και τηγανίζουμε το κρέας για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Πετάμε το τηγανόλαδο, ρίχνουμε τη 1 κουταλιά φρέσκο λάδι στο σκεύος και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το σκόρδο και το τζίντζερ για περίπου 20 δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε την πάστα φασολιών και το ταμπάσκο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το καρότο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και επαναφέρουμε το μοσχάρι στο σκεύος. Ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε το κρασί, τη ζάχαρη και τις πιπερίτσες. Ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σησαμέλαιο. Το φαγητό πρέπει να έχει γλασάρει καλά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγη σόγια σος επιπλέον. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Συνοδεύουμε με ένα φρέσκο ζωηρό Ξινόμαυρο.

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

X