ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γαρίδες με μανέστρα στην κατσαρόλα με πιπεριές και φέτα

Μια νόστιμη θαλασσινή μανέστρα με μπόλικη φέτα και γραβιέρα

Newsroom K

Υλικά

12 γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες (αφήνουμε τις ουρές και τα κεφάλια)
400 γρ. κριθαράκι μέτριο
6 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
2 πιπεριές κέρατο, ψιλοκομμένες
40 ml ούζο
100 γρ. φέτα, τριμμένη
50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη (αν θέλουμε)
50 ml ελαιόλαδο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μερίδες: 4      Προετοιμασία: 30'

Χρόνος: 30'     Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το ούζο, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και 250 ml (1 ποτήρι) νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Παράλληλα σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το κριθαράκι για 8-10 λεπτά. Το σουρώνουμε και αμέσως το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Προσθέτουμε τη φέτα και τις γαρίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 4-5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα, σείουμε την κατσαρόλα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το γιουβέτσι να σταθεί για περίπου 5 λεπτά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Μειώθηκαν κατά 3,5% οι αφίξεις τουριστών τον Μάιο

«Μήπως η δημιουργία ...υφυπουργείου τουρισμού ήταν ...πεταμένα χρήματα, που τα πήραν οι αρχές από τις ...»
Ai Em  |  09:36

Spiegel: Αυξάνονται αισθητά οι πρόσφυγες στην Κύπρο

«Πληθαίνουν οι πρόσφυγες αφού ο `καλός` Ισλαμιστής Ερντογάν μας τους στέλνει αβέρτα! »
ΑΚΑ  |  09:52

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ελλάδα και Ε/Κ εκμεταλλεύονται την ένταξή τους στην ΕΕ

«Όπως ακριβώς και εσείς εκμεταλλευόσασταν για τόσες δεκαετίες την συμμετοχή σας στο ΝΑΤΟ για να έχετε ...»
Σοφούλης  |  19:35

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Εκείνο που απογειώνει αυτό το πιάτο είναι το σουσάμι – έχει ροδίσει, έχει τη γεύση ξηρού καρπού και είναι πολύ αρωματικό

Κοτόπουλο με σουσάμι

Αντί για αλεύρι ή πατατάλευρο, σε αυτή τη συνταγή πανάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με σουσάμι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ
X