ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

3 απλά βήματα για μια πιο βιώσιμη ρουτίνα ομορφιάς

Το sustainability είναι ένα νέο κίνημα στην ανάπτυξη της βιομηχανικής δραστηριότητας

must.com.cy

Δυστυχώς, τα περιβαλλοντικά προβλήματα όπως η κλιματική αλλαγή, άργησαν πολύ να μας τραβήξουν την προσοχή, με την πανδημία του κορώνοϊού να μονοπώλησε το ενδιαφέρον μας.

Ωστόσο, με όλες αυτές τις εκστρατείες και τις διαδηλώσεις για σκοπούς περιβαλλοντικών αλλαγών, τα virtual shows και τις βιώσιμες συλλογές που δημιούργησαν αρκετοί σχεδιαστές μόδας ανά το παγκόσμιο, δεν έχουμε παρά να ενταχθούμε σε αυτό το κίνημα και να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον πλανήτη μας, ξεκινώντας από μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας.

Ας πάρουμε αρχικά τη ρουτίνα ομορφιάς μας, όπου όλες οι γυναίκες αφιερώνουμε χρόνο στο να περιποιηθούμε το πρόσωπο και το σώμα μας. Εάν είστε λοιπόν, από τα άτομα που νοιάζονται μεν για το περιβάλλον, αλλά δυσκολεύονται και αγανακτούν με το πόσο δύσκολο είναι να χρησιμοποιεί κανείς αποκλειστικά βιώσιμα προϊόντα ομορφιάς, τότε συνεχίστε το διάβασμα. Έχω να σας προτείνω μερικά απλά βήματα, που θα κάνουν αισθητή την αλλαγή στο beauty routine σας, ερχόμενοι λίγο πιο κοντά σε ένα πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

Αποφεύγουμε το πλαστικό, όσο περισσότερο μπορούμε
Το πλαστικό, πλέον γνωστό σε όλους, είναι καταστροφικό για το περιβάλλον, ενώ η ποσότητα που θα βρίσκεται στην ατμόσφαιρα και στις θάλασσες το 2040, αναμένεται να τριπλασιαστεί εάν δε δράσουμε άμεσα. Είναι σημαντικό να μειώσουμε την χρήση του πλαστικού όσο περισσότερο μπορούμε, αλλά και να ανακυκλώνουμε τις άδεις συσκευασίες μας, όσο εύκολο κι αν είναι να τις πετάξουμε στον κάδο απορριμμάτων. Αυτό ισχύει και για τις συσκευασίες φτιαγμένες από γυαλί, χαρτί κτλ.

Αποφεύγουμε τα προϊόντα μίας χρήσης
Τα προϊόντα μιας χρήσης, όπως τα μαντιλάκια ντεμακιγιάζ είναι επιβλαβή, τόσο για το δέρμα όσο και για το περιβάλλον. Αντί λοιπόν να επενδύσετε σε αυτά, θα μπορούσατε να τα αντικαταστήσετε με ένα ειδικό σαπούνι ή λοσιόν. Επίσης, στην αγορά μπορείτε να βρείτε ειδικά πετσετάκια/ pads από ύφασμα, που αφαιρούν το μακιγιάζ και καθαρίζουν την επιδερμίδα καλύτερα από αυτά μιας χρήσης.

Επιλέγουμε cruelty free εταιρείες
Για ένα πιο βιώσιμο lifestyle, είναι πρέπον να απορρίπτουμε τις εταιρείες που χρησιμοποιούν πειραματόζωα. Οι επιλογές στην σήμερον ημέρα είναι πολλές, οπόταν δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε ένα καλής ποιότητας προϊόν cruelty free, αρκεί να κάνετε την έρευνά σας και να ψάξετε για το σύμβολο στα προϊόντα που το διαβεβαιώνουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση