ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τελικά το γάλα προκαλεί ακμή;

Πλήρες ή αποβουτυρωμένο; Φυτικό ή ζωικό; Ποιο είναι καλύτερο για την επιδερμίδα;

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το γάλα είναι ένα ρόφημα αρκετά αμφιλεγόμενο, που συχνά κατηγορείται ότι προκαλεί ακμή και άλλες κακές επιπτώσεις στον οργανισμό.

Το αν προτιμάτε αποβουτυρωμένο ή το γάλα "2%" αντί το πλήρες γάλα, δεν έχει καθόλου σημασία για την επιδερμίδα σας, γιατί αν παρατηρείτε ακμή μετά την κατανάλωση γάλακτος, ο λόγος δεν είναι τα λιπαρά που περιέχει.

Η εμφάνιση της ακμής ευθύνεται στις ορμόνες που περιέχει το γάλα, και όταν αυτές αλληλοεπιδρούν με τις ανθρώπινες ορμόνες, διεγείρουν τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό στους σμηγματογόνους αδένες. Το επιπλέον σμήγμα που παράγεται , φράζει τους πόρους του δέρματος και προκαλεί σπυράκια.

Εάν θέλετε να πίνετε ζωικό γάλα, καλύτερα να προτιμούσατε το κατσικίσιο ή το πρόβειο γάλα, τα οποία περιέχουν αρκετά λιγότερες ορμόνες. Αυτό όμως δεν παύει να σημαίνει πως θα σταματήσει και η εμφάνιση της ακμής. Τα σπυράκια μπορεί να εμφανίζονται για άλλον λόγο, οπόταν καλό θα ήταν να κάνατε την επίσκεψή σας σε κάποιον ειδικό.

Επίσης, το να στραφείτε στα φυτικά γάλατα για να αποφύγετε την ακμή δεν είναι απαραίτητα η λύση, εφόσον αυτά μπορεί να περιέχουν κόμμεα, γαλακτωματοποιητές, συντηρητικά, καραγενάνες και επιπλέον ζάχαρη, ουσίες δηλαδή που ίσως προκαλέσουν δυσανεξία στα έντερα και προβλήματα στην επιδερμίδα. Φυσικά αυτό εξαρτάτε από το κάθε άτομο, επομένως θα ήταν καλό να δείτε από μόνοι σας πιο γάλα επηρεάζει λιγότερο την επιδερμίδα σας για να ξέρετε πιο να αποφύγετε στο μέλλον.

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση