ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ψάρι στον φούρνο με πατάτες

Μερίδες: 6 Προετοιμασία: 15' Χρόνος: 45' ψήσιμο

Από την Νένα Ισμυρνόγλου

Διαλέγουμε ψάρι φρέσκο και της εποχής και το βάζουμε σκεπασμένο στο ταψί με πατάτες, καρότα, κρεμμύδια, ντομάτα και μυρωδικά. Σχεδόν μόνο του γίνεται αυτό το ελαφρύ και νόστιμο φαγητό.

Υλικά

1,5 κιλό ψάρι της εποχής, όπως μαγιάτικο, στήρα, σφυρίδα κ.ά., καθαρισμένο
5 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε στρογγυλές λεπτές φέτες
2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
2 ντομάτες, σε φέτες
2 ξερά κρεμμύδια, σε φέτες
1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
150 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε ψάρι στον φούρνο με πατάτες αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Στη συνέχεια, απλώνουμε, σε μέτριο ταψί, τις πατάτες και τα καρότα.

Πάνω τους αραδιάζουμε το κρεμμύδι και από πάνω το ψάρι.

Καλύπτουμε το φαγητό με τις ντομάτες.

Αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και 100 ml νερό.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά.

Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

Μερίδες: Βάρος: περίπου 1,5 λίτροΠροετοιμασία: 30'Χρόνος: 1 μήνας και 7 ημέρες αναμονή
 |  ΣΥΝΤΑΓΕΣ