
Ο σεφ Κυριάκος Φώκος μιλά για την αξία της παράδοσης στο σύγχρονο fine dining.
Must Weekend
Κάποτε, ήταν απλώς πιάτα της ανάγκης. Φαγητά που γεννήθηκαν από την έλλειψη και τη δημιουργικότητα των νοικοκυριών, όταν τα υλικά ήταν ελάχιστα και η φαντασία αναγκαία.
Από τους τηγανητούς κολοκυθοανθούς που έβγαιναν κατευθείαν από τον κήπο και το απλό κουρκούτι, μέχρι τον τραχανά, το πλιγούρι και τον αστακό που άλλοτε προοριζόταν για κρατουμένους και σκλάβους, η «φτωχή κουζίνα» υπήρξε η βάση της καθημερινής διατροφής για αιώνες.
Διαβάστε περισσότερα στο MUST