ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατσικάκι κοκκινιστό με αμπελοφάσουλα

Ταξιδέψαμε στην Κίμωλο της Ελλάδας και συλλέξαμε τις καλύτερες συνταγές του νησιού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Υλικά

1 κιλό κατσικάκι, μπούτι και σπάλα, κομμένο σε κομμάτια 10 εκ.
2 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μεγάλη ντομάτα, τριμμένη
2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
1 ξυλάκι κανέλας
1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
200 ml κόκκινο κρασί
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
80 ml ελαιόλαδο
1 κιλό αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το κατσίκι και σοτάρουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 - 3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ανακατεύουμε την ντομάτα με τον πελτέ, 100 ml νερό και τα μπαχαρικά και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσει το κρέας. Προσθέτουμε τα αμπελοφάσουλα και 100 ml νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν και τα φασολάκια και να δέσει η σάλτσα.

 

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση