ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

5 τιπς για να κάνεις το ταξίδι σου με αεροπλάνο πιο «υποφερτό»

Πώς μπορείτε να κάνετε τα αεροπορικά ταξίδια πιο υποφερτά;

must.com.cy

Μαρία Σάββα

Τα αεροπορικά ταξίδια είναι ένα όφελος για όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους και για όσους έχουν πληγεί από την επιθυμία της περιπλάνησης. Αν και οι αεροπορικές μεταφορές προσφέρουν το συντομότερο χρόνο, συνοδεύονται και από δυσκολίες. Οι επιβάτες πρέπει να στριμώξουν τα καθίσματα που συρρικνώνονται και πολλοί δεν προτιμούν το φαγητό του αεροπλάνου. Οι άνθρωποι συχνά αισθάνονται ότι ο χώρος των ποδιών, τα αποθηκευτικά κουτιά και οι τουαλέτες είναι πολύ μικρά και άβολα. Πώς μπορείτε όμως να κάνετε τα αεροπορικά ταξίδια πιο υποφερτά;

1.Φροντίστε η βαλίτσα σας να είναι ελαφριά

Όταν ξέρετε πώς να ετοιμάζετε την βαλίτσα σας αποτελεσματικά, η πτήση σας θα είναι ευκολότερη. Για σύντομες επισκέψεις, βεβαιωθείτε ότι έχετε μόνο χειραποσκευές, ώστε να μην χρειάζεται να περιμένετε μέχρι την παραλαβή των αποσκευών. Εξοικονομείτε χρόνο και δεν χρειάζεται να φοβάστε ότι θα χάσετε τις αποσκευές σας. Ακόμη και για διακοπές, πρέπει κανείς να προσπαθήσει να περιορίσει τον αριθμό των αποσκευών. Να έχετε πάντα μαζί σας τα απαραίτητα. Μάθετε να τυλίγετε ρούχα, να χρησιμοποιείτε κύβους συσκευασίας και να κρατάτε ξεχωριστές θήκες για προϊόντα περιποίησης, gadget και έγγραφα. Αποφύγετε να πακετάρετε πάρα πολλά ρούχα, βαριές πετσέτες, περισσότερα από ένα ζευγάρια παπούτσια και πολύτιμα αντικείμενα όπως κοσμήματα.

2.Αποφασίστε μεταξύ μιας απευθείας πτήσης ή μια ενδιάμεσης

Όταν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, τότε είναι πάντα σκόπιμο να παίρνετε απευθείας πτήσεις. Δεν χρειάζεται να φοβάται κανείς ότι θα χάσει τις αποσκευές κατά τη διάρκεια της μετάβασης. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να τρέχετε από τερματικό σε τερματικό για να προλάβετε την πτήση ανταπόκρισης. Οι απευθείας πτήσεις είναι ακριβότερες και κάποιος πρέπει να πληρώσει ένα ασφάλιστρο. Είναι συνετό να λάβετε υπόψη την ακρίβεια, την εξυπηρέτηση πελατών και το ιστορικό ασφάλειας μιας αεροπορικής εταιρείας πριν κάνετε απευθείας κράτηση. Εάν δεν έχετε χρονικούς περιορισμούς, τότε είναι κατάλληλο να κάνετε μια αξιόπιστη καθυστέρηση. Μερικοί άνθρωποι δεν το βρίσκουν εύκολο να μείνουν μέσα στην πτήση για μεγάλη διάρκεια. Εάν συμβαίνει αυτό, σκεφτείτε να περάσετε 2-3 ώρες στην περιοχή διέλευσης πριν επιβιβαστείτε σε μια πτήση ανταπόκρισης.

3.Φορέστε άνετα ρούχα

Είναι απαραίτητο να επιλέξετε ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα σας να αναπνέει για μια πτήση μεγάλων αποστάσεων. Ανάλογα με την τοποθεσία και την εποχή του χρόνου, είναι απαραίτητο να φορέσετε εξωτερικά στρώματα όπως ζακέτα, μετατρέψιμο σάλι ή σακάκι. Είναι πάντα προτιμότερο να έχετε μια τσάντα για να μεταφέρετε τα απολυμαντικά, τον εξοπλισμό τεχνολογίας, τα σνακ και τα πράγματα που θα χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

4.Πάρτε μια πτήση νωρίς το πρωί

Εάν οι μεγάλες ουρές check-in σας ενοχλούν και το θέαμα των σωρευμένων ανθρώπων στο αεροδρόμιο προκαλεί εκνευρισμό, τότε οι πτήσεις νωρίς το πρωί είναι οι καλύτερες για εσάς. Ως επί το πλείστων, οι πρωινές πτήσεις είναι στην ώρα τους και δεν χρειάζεται να αφιερώσει κανείς χρόνο καθισμένος στο αεροδρόμιο. Ο εναέριος χώρος είναι ελεύθερος καθώς οι περισσότερες πτήσεις φτάνουν τη νύχτα. Επιπλέον, όταν οι πτήσεις ακυρωθούν, θα υπάρχουν πολλές πιθανότητες να λάβετε μια επαναπρογραμματισμένη πτήση την ίδια μέρα. Έτσι, οι πρωινές πτήσεις είναι καλύτερο να φτάσετε στον προορισμό εγκαίρως.

5.Βρήτε άνετα καθίσματα

Όταν ο χρόνος ταξιδιού είναι μακρύς, δεν θέλετε να καταλήξετε σε ένα συνηθισμένο κάθισμα ανάκλισης. Φανταστείτε να περνάτε ώρες καθισμένοι με τα πόδια λυγισμένα και στριμωγμένα. Δοκιμάστε να κάνετε κράτηση θέσεων σε στυλ σάντουιτς όπου η μεσαία θέση είναι άδεια. Για μεγάλες χρονικές περιόδους, είναι σκόπιμο να φιγουράρετε σε σουίτες business class. Αυτά είναι ευρύχωρα, έχουν άφθονο αποθηκευτικό χώρο και είναι εφικτό να μετατραπούν τα καθίσματα σε ξαπλωμένα κρεβάτια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση