ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αυτές είναι οι πιο βιώσιμες πόλεις στον κόσμο

Δείτε την λίστα

must.com.cy

Η αυστριακή πρωτεύουσα, επέστρεψε στην κορυφή της λίστας με τις πιο βιώσιμες πόλεις του κόσμου, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Economist.

Η Βιέννη πήρε τα ηνία από το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, η οποία με τη σειρά της έπεσε στο Ν. 34 μετά τους περιορισμούς λόγω του κορωνοϊού.

«Η Βιέννη που είχε πέσει στο νούμερο 12 της κατάταξης το 2021, κυρίως επειδή έκλεισαν τα εστιατόρια και τα μουσεία της, επέστρεψε στην 1η θέση, την οποία κατείχε το 2018 και 2019» αναφέρεται συγκεκριμένα.

«Η σταθερότητα και και καλές υποδομές είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της πόλης για τους κατοίκους της, με την στήριξη από ένα καλό σύστημα υγείας και αρκετές ευκαιρίες για τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία» συνεχίζει η αναφορά.

Η Μελβούρνη διατήρησε τη θέση της ως μία από τις πιο βιώσιμες πόλεις στον κόσμο, καταλαμβάνοντας τη 10η θέση, ενώ άλλες πόλεις της Αυστραλίας βρέθηκαν εκτός δεκάδας. Πέρυσι το Μπρίσμπεϊν, η Αδελαΐδα και το Περθ ήταν όλες στο top 10, αλλά φέτος έπεσαν στην 27η, 30η και 32η αντίστοιχα.

Δεύτερη στη λίστα είναι η Κοπεγχάγη, ενώ στην τρίτη θέση ακολουθούν μαζί Κάλγκαρι και Ζυρίχη.

Την πρώτη πεντάδα κλείνει το Βανκούβερ ενώ ακολουθούν Γενεύη, Φρανκφούρτη και Τορόντο στις θέσεις 6,7, και 8. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η πρώτη δεκάδα, βρίσκεται το Άμστερνταμ στην 9η θέση ενώ Μελβούρνη και Οσάκα μοιράζονται την 10η θέση.

Το Παρίσι κατατάσσεται στην 19η θέση, 23 θέσεις πάνω από την προηγούμενη αναφορά. Οι Βρυξέλλες βρίσκονται στην 24η μία θέση μόλις πίσω από το Μόντρεαλ του Καναδά και η Αθήνα βρίσκεται κάπου μεταξύ της 70ης και 80ης θέσης στη λίστα του Economist για τις πιο βιώσιμες πόλεις στον κόσμο.

Η πόλη του Κιέβου, δεν συμπεριλήφθηκε στην αναφορά λόγω της ρωσικής εισβολής ενώ οι ρωσικές Μόσχα και Αγία Πετρούπολη έπεσαν 15 και 13 θέσεις αντίστοιχα, λόγω της ρωσικής «λογοκρισίας» και των συνεπειών από τις κυρώσεις της Δύσης.

Επίσης όπως σημειώνεται στην αναφορά οι ρωσικές πόλεις έχουν περιορισμούς σε πολιτιστικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.

Η Μελβούρνη ήταν κάτοχος του τίτλου της πιο βιώσιμης πόλης στον κόσμο για 7 χρόνια από το 2011, μέχρι που το 2018 εκθρονίστηκε από την Βιέννη.

Στην φετινή αναφορά, το Λονδίνο είναι στην 33η θέση πέντε θέσεις πίσω από το Μάντσεστερ ενώ η Βαρκελώνη και η Μαδρίτη κατατάσσονται στις θέσεις 35 και 43 αντίστοιχα.

Το Μιλάνο βρίσκεται στην 49η θέση, η Νέα Υόρκη στην 51η και το Πεκίνο στην 71η ενώ η Δαμασκός κατέχει τον τίτλο της λιγότερο βιώσιμης πόλης στον κόσμο.

Πηγή: Lifo

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση