ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ένα μαγικό break ευεξίας στο νησί των σπα

To Piestany ή αλλιώς το «νησί των spa» στη Σλοβακία αποτελεί την μεγαλύτερη Λουτρόπολη της Ευρώπης και σημαντικό θέρετρο για την αριστοκρατία.

must.com.cy

Μόλις 45 λεπτά μακριά από την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, βρίσκεται μια καταπράσινη και γραφική πόλη στην περιοχή Trnava, που φιλοξενεί περίπου 28.000 κατοίκους. Η πόλη πήρε το όνομά της από τη σλαβική λέξη «piesok», που σημαίνει «άμμος». Βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Βάχ, δημιουργώντας ένα φυσικό νησί που φιλοξενεί δέκα ιαματικές πηγές. Μια εντυπωσιακή πεζογέφυρα συνδέει το νησί με το κέντρο της πόλης. Στο κέντρο, ένα μπρούτζινο άγαλμα απεικονίζει έναν άνδρα που σπάει το μπαστούνι του, έχοντας θεραπευτεί από τα ιαματικά λουτρά, υποδηλώνοντας τα οφέλη της φύσης για την υγεία και την ευεξία.

Photo By Vista Create

Το Piestany έχει πλούσια ιστορία και έχει συνδεθεί με πολλούς σημαντικούς επισκέπτες λόγω του spa του, το οποίο ανακαινίστηκε το 1820 και ονομάστηκε Napoleon spa. Η πόλη απέκτησε διεθνή φήμη το 1889, προσελκύοντας αριστοκράτες και καλλιτέχνες, όπως ο Μπετόβεν. Η Αυτοκράτειρα Ελισάβετ της Αυστροουγγαρίας, γνωστή και ως Σίσσυ, ήταν μια από τις πιο διάσημες επισκέπτριες. Έβρισκε ανακούφιση στα ευεργετικά νερά και τα λασπόλουτρα του Piestany, καθώς υπέφερε από φυματίωση. Η παρουσία της εξακολουθεί να είναι αισθητή στην πόλη, χάρη στο άγαλμά της με τα μακριά πλεγμένα μαλλιά, που θυμίζει τις επισκέψεις της.

Διαβάστε τη συνέχεια στο MUST

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση