ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Goemon House, διαμονή μέσα σε τέχνη και ιστορία, στη Χιροσίμα

Όσες και όσοι θέλουν στα ταξίδια τους να ξεφύγουν από την πεπατημένη έχουν πλέον ιδανικό προορισμό

ΑΜΠΕ

Όσες και όσοι θέλουν στα ταξίδια τους να ξεφύγουν από την πεπατημένη έχουν πλέον ιδανικό προορισμό. Το νέο Goemon House, το οποίο άνοιξε προσφάτως μετά από τριετείς εργασίες ανακαίνισης, είναι ένα πανδοχείο που γεννήθηκε από ένα ξύλινο σπίτι ηλικίας 65 ετών. Βρίσκεται στη Νήσο Momojima, στα ανοιχτά της ακτής Onomichi της Χιροσίμας και απέχει 30 λεπτά με το φεριμπότ.

Όσοι το επιλέξουν θα βυθιστούν στη νησιωτική ζωή, την τέχνη και σε ένα κομμάτι του φρικιαστικού παρελθόντος της Ιαπωνίας.

Το Goemon House δανείζεται το όνομά του από τον Ishikawa Goemon ένα θρυλικό «Ρομπέν των Δασών» του 16ου αιώνα, ο οποίος έκλεβε από τους πλούσιους και έδινε στους φτωχούς. Τον εκτέλεσαν βράζοντάς τον σε ένα καζάνι ζωντανό.

Όσοι καταλύσουν στο πανδοχείο θα μπορέσουν να ξαναζήσουν τις τελευταίες στιγμές του Ishikawa Goemon: να βυθιστούν σε ένα υπαίθριο μεγάλο λουτρό σε σχήμα καζανιού και να γευματίσουν με γεύματα εμπνευσμένα από το τελευταίο γεύμα του Ιάπωνα «Ρομπέν των Δασών» . Επιπλέον, το Goemon House είναι γεμάτο με site-specific έργα τέχνης τα οποία αποκηρύσσουν τον πόλεμο και τη βία.

Προς το παρόν, το πανδοχείο λειτουργεί μόνον τα Σάββατα ( http://goemon.artbasemomoshima.jp/).

Το διαχειρίζεται η μη κερδοσκοπική οργάνωση Arte Base Momoshima, η οποία προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα των παλιών κενών σπιτιών με το να τα ανακαινίζει μετατρέποντάς τα σε πανδοχεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση