ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μόνο Πρέβεζα

Η Πρέβεζα σε ένα διαχρονικά στρατηγικό σηµείο, στήνει σήµερα τραπεζάκια στην περαντζάδα µπροστά στη θάλασσα

Newsroom Κ, Αθήνα

ΟΛΓΑ ΧΑΡΑΜΗ

Ένα ανοιξιάτικο weekend στη «νησιώτισσα» της Ηπείρου.

«Ο πιο κακός Πρεβεζάνος είναι ο καλύτερος Έλληνας», µας λέει ένας παππούς µε το που πατάµε το πόδι µας στο λιµάνι της Πρέβεζας. ∆εν ξέρω αν όντως οι Πρεβεζάνοι είναι τόσο καλοί άνθρωποι, είναι σίγουρα όµως πιο εξωστρεφείς και πιο ανάλαφροι σε σχέση με άλλους Ηπειρώτες. Η πόλη τους, σε ένα διαχρονικά στρατηγικό σηµείο, στήνει σήµερα τραπεζάκια στην περαντζάδα µπροστά στη θάλασσα. Βγάζει καρέκλες στο όµορφο ιστορικό κέντρο, τρατάρει τον επισκέπτη τοπικό ούζο, ηπειρώτικο τσίπουρο, ονοµαστές σαρδέλες, κουτσοµούρες και γαρίδες Αµβρακικού, αυγοτάραχο από τις λιµνοθάλασσες και οστρακοειδή από το Ιόνιο, και προβάλλει δραστήριους ανθρώπους που τη χαίρονται – καµία σχέση δηλαδή µε την καταθλιπτική φήµη που της κληροδότησε ο Κώστας Καρυωτάκης. Απέχει δε από την Αθήνα περίπου τέσσερις ώρες, χάρη στην Ιόνια Οδό, και άλλες τόσες από τη Θεσσαλονίκη, γεγονός που την κάνει προορισµό Σαββατοκύριακου.


Πρωινός καφές στην περαντζάδα της Πρέβεζας. (Φωτογραφία: ΚΛΑΙΡΗ ΜΟΥΣΤΑΦΕΛΛΟΥ)

Πινακοθήκες, ιστορικοί ναοί, ο αρχαιολογικός χώρος της Νικόπολης, αλλά και βόλτες µε σκάφη, µαγαζάκια και άνθρωποι παλιάς κοπής, καθώς και σύγχρονα στέκια γεµίζουν το πρόγραµµα. Ένας εναλλακτικός τρόπος να γνωρίσετε και να χαρείτε την Πρέβεζα, πάντως, είναι µε τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Ευρυνόµης Ζάβρα και Άννας Πήλιου, που διοργανώνουν πολιτιστικούς περιπάτους (τηλ. 6947-540949, 6972-819319, preveza.edu.gr). Προσφέρουν εκπαιδευτικά προγράµµατα για µικρούς και µεγάλους και βόλτες εστιασµένες στην καθηµερινότητα των ντόπιων, στην οινογνωσία, στη γαστρονοµία ή στις τέχνες της πόλης.  

10.00 Αύρα Αμβρακικού: Ξεκινήστε την ηµέρα σας µε καφέ στην παραλιακή περαντζάδα. Αν και τα καφέ µε προσωπικότητα βρίσκονται πιο μέσα, στην καρδιά της πόλης, εδώ θα περπατήσετε δίπλα στη θάλασσα, στα ωραία κτίρια (δηµαρχείο, δικαστικό μέγαρο, Εθνική Τράπεζα) και στη νέα µαρίνα, θα δείτε τους ψαράδες να καταφτάνουν µε τα καΐκια τους και θα απολαύσετε καφέ µε τον ήλιο να σας λούζει.


Το αναστηλωμένο ωδείο της Νικόπολης. (Φωτογραφία: ΚΛΑΙΡΗ ΜΟΥΣΤΑΦΕΛΛΟΥ)

11.00 Η πόλη της νίκης: Το σπουδαιότερο αξιοθέατο της περιοχής είναι ο αρχαιολογικός χώρος της Νικόπολης, ο οποίος καταλαµβάνει έκταση 13.000 στρεµµάτων. Τα µνηµεία είναι διασκορπισµένα και γι’ αυτό θα χρειαστείτε αυτοκίνητο για τη µετακίνησή σας. Ιδρύθηκε από τον Οκταβιανό µετά τη νίκη του στη ναυµαχία του Ακτίου, το 31 π.Χ., επί του στόλου του Αντωνίου και της Κλεοπάτρας. Για να το γιορτάσει, έφτιαξε µια µεγαλοπρεπή πολιτεία µε κατοίκους που υποχρεώθηκαν να εγκατασταθούν εδώ από άλλες πόλεις. Κατά την περιήγηση, εκτός από το θέατρο, το στάδιο και το ωδείο, θα δείτε επίσης τµήµατα βασιλικών, θέρµες, πύλες, νεκρόπολη, νυµφαίο και ασφαλώς τα τείχη. Καθώς είναι σε εξέλιξη εργασίες ανάδειξης, καλό είναι να ενηµερωθείτε από το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης, στην είσοδο της Πρέβεζας (τηλ. 26820-89892, καθηµερινά 08.30-16.00, ενιαίο εισιτήριο: 8 ευρώ) για τους χώρους που είναι επισκέψιµοι. Στο μουσείο θα πάτε έτσι κι αλλιώς, για να δείτε τα θαυµαστά ευρήµατα.


Το ενετικό ρολόι στο ιστορικό κέντρο είναι αγαπημένο σημείο για καφέ στον ήλιο. (Φωτογραφία: ΚΛΑΙΡΗ ΜΟΥΣΤΑΦΕΛΛΟΥ)

15.00 Απρόσμενη ομορφιά: Παρότι η Πρέβεζα, εκ πρώτης όψεως, µοιάζει µε µια άχαρη σύγχρονη πόλη, το ιστορικό της κέντρο είναι γεµάτο παλιά σπίτια µε λουλουδιασµένες αυλές, πεζόδροµους που τα Σαββατοκύριακα γεµίζουν κόσµο, γοητευτικά κτίρια όπως αυτά που στέγαζαν τον 19ο αιώνα τα προξενεία (η Πρέβεζα υπήρξε από την Ενετοκρατία µεγάλο λιµάνι και εµπορικός κόµβος της Μεσογείου). Στάση θα κάνετε στον ενετικό πύργο µε το ρολόι, που υπήρξε διαχρονικά κέντρο της πόλης. Ο ναός του Αγίου Χαραλάµπους δίπλα του έχει ωραίες εικόνες µε δυτικότροπα στοιχεία τεχνοτροπίας µπαρόκ και ένα εντυπωσιακό τέµπλο (19ου αι.). Ο Άγιος Αθανάσιος, λίγο πιο πάνω, γεµάτος τοιχογραφίες του 18ου αιώνα, είναι ένα ζωγραφικό έργο τέχνης. Μέσα στα στενά υπάρχουν δεκάδες µαγαζιά για ψώνια ή φαγητό. Περάστε από την ποτοποιία Ρούµπου, που παράγει ονοµαστό ούζο (Αδριανουπόλεως 17), για µαγειρευτά καθίστε στην Ψάθα (τηλ. 26820-23051, ∆αρδανελλίων 4), ενώ για θαλασσινά εντός πόλης στον Αµβρόσιο (τηλ. 26820-27192, Γρηγορίου Ε΄ 9).

17.00 Παγωτό από σπίτι: Για επιδόρπιο δοκιµάστε σπιτικά γλυκά και παγωτό στο HB (Χαµπέ, Αδριανουπόλεως και Νικλαµπά): καρυδόπιτα, σοκολατόπιτα, µηλόπιτα, ραβανί σερβίρονται µε το παγωτό µηχανής που φτιάχνουν οι ίδιοι µε φρέσκο γάλα.


Το Σεϊτάν Παζάρ την ημέρα είναι ήσυχο. Σαββατοκύριακα και βράδια, όμως, περνάς με το ζόρι από τα στενά. (Φωτογραφία: ΚΛΑΙΡΗ ΜΟΥΣΤΑΦΕΛΛΟΥ)

18.00 Στο διαβολοπάζαρο: Το ωραιότερο τµήµα της παλιάς πόλης είναι το περίφηµο Σεϊτάν (ή Σαϊτάν) Παζάρ, µε τα πλακόστρωτα σοκάκια και τα καλόγουστα µαγαζάκια. ∆ιασχίζοντας την οδό Κοντού, θα κάνετε στάση στο παµπάλαιο κουρείο του Τιµολέοντα Βέσκα, που λειτουργεί από το 1920. Ο ίδιος είναι εδώ από το 1956, έχοντας καθιερώσει το µπαρµπέρικο ως σηµείο συνάντησης των γηραιότερων Πρεβεζάνων. Τα απογεύµατα, αντίθετα, το λειτουργεί ο νεαρός Βαγγέλης Κώτσης, ο οποίος προσελκύει το αντίστοιχο κοινό. Απέναντι βρίσκεται το ιστορικό τυπογραφείο Τσόκα, όπου πιθανότατα θα πετύχετε πατέρα και υιό να σας µιλούν ο ένας για τις ιστορικές εφηµερίδες που εξέδιδε, δείχνοντάς σας τα παµπάλαια µεταλλικά στοιχεία, ο άλλος για τα συστήµατα σύγχρονων εκτυπώσεων με τα οποία λειτουργεί πλέον το τυπογραφείο.    

19.00 Καλλιτεχνική φλέβα: Μείνετε στο κέντρο και περάστε από την οδό ∆αρδανελλίων, όπου βρίσκεται η γκαλερί του Κώστα Καλέντζη (τηλ. 26820-26878, kalentzis.gr). Καθώς πειραµατίζεται µε πολλές τεχνικές και στιλ, θα δείτε έργα φτιαγµένα µε κάρβουνο, λάδι, ακρυλικά κ.ά., µε αποκορύφωµα την τεχνική ζωγραφικής σε tablet. Τα περισσότερα αφορούν τοπία της Πρέβεζας και τον Καρυωτάκη. Γενικότερα, µια και οι Πρεβεζάνοι έχουν καλλιτεχνική φλέβα, έχετε τον νου σας για τυχόν δρώµενα. Φηµισµένες είναι οι χορωδίες, ωστόσο αξίζει να αναζητήσετε τους καλλιτέχνες που είναι οργανωµένοι και συχνά εκθέτουν µαζί. Ξεχωρίσαµε τον Κώστα Πιέτα (τηλ. 6998-255004), έναν ιδιόµορφο «γλύπτη» που δουλεύει µε υλικά που µαζεύει από συνεργεία (γρανάζια, βίδες, πιστόνια κ.ά.) και φτιάχνει κατασκευές, κάποιες από τις οποίες στολίζουν τους δρόµους της Πρέβεζας. Επίσης, τις ζωγράφους Ιουλία Κλαβανίδου και Χρυσάνθη Μπάρκα και τον Βαγγέλη Τσώλη, που φτιάχνει ψηφιδωτά από κοχύλια.   


Ο Κώστας Πιέτας επί το έργον. (Φωτογραφία: ΚΛΑΙΡΗ ΜΟΥΣΤΑΦΕΛΛΟΥ)

20.00 Ζωηρές νύχτες: Μείνετε στο κέντρο, αφού όσο νυχτώνει οι φοιτητές ζωηρεύουν τα ήσυχα στενά. Απολαύστε τσιπουράκι στα µεζεδοπωλεία –ιδιαίτερα δηµοφιλής είναι η Τρελή Γαρίδα (τηλ. 26820-25691, Αδριανουπόλεως 7)– ή ποτό στα µπαράκια: τα κοκτέιλ και οι αυλές στην Αποθήκη (Ιωνίας 8) και στο Lord’s House (Βύρωνα 1) ξεχωρίζουν. Στην Μποτίλια (Θεοφάνους 9) διοργανώνονται µουσικές βραδιές και εικαστικές εκθέσεις.     

Kυριακή

10.00 Tea time: Στο καλόγουστο café Τσέρκι στην οδό ∆αρδανελλίων, µέσα στο ιστορικό κέντρο, θα εκτιµήσετε όχι µόνο τον καφέ, αλλά και τη µεγάλη ποικιλία σε ιδιαίτερα τσάγια – όλα σερβίρονται σε ροµαντικά σερβίτσια και συνοδεύονται από µπουκίτσα σπιτικού γλυκού που φτιάχνουν οι ίδιοι.  


Βόλτα στη θάλασσα για μικρούς και μεγάλους με τον Άγγελο Στύλο. (Φωτογραφία: ΚΛΑΙΡΗ ΜΟΥΣΤΑΦΕΛΛΟΥ)

11.00 Άλογα και δελφίνια: Λίγο έξω από την Πρέβεζα, στον οικισµό Νεοχώρι, βρίσκεται το Ιππικό Πάρκο Πρέβεζας (τηλ. 6938-365526, horseridingpreveza.gr), όπου παρέα µε τον εκπαιδευτή-φυσιοθεραπευτή Άγγελο Στύλο θα κάνετε µαθήµατα ιππασίας, θεραπευτική ιππασία, αλλά και βόλτες στη φύση και στη θάλασσα. Εναλλακτικά, είναι µια εξαιρετική ώρα για κρουαζιέρα ή ψάρεµα µε το τρεχαντήρι ή το καΐκι του Γιάννη Γιοβάνου (τηλ. 6940-550239, amvrakikoscruises.gr) προς το Ιόνιο ή τον Αµβρακικό. Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τα περίφηµα δελφινάκια του Αµβρακικού, να ψαρέψετε και να απολαύσετε ένα γεύµα εν πλω.

13.00 Το ιδιαίτερο αμπαλί: Αµπαλί λένε στην Πρέβεζα το άθληµα πετάνγκ µε τους µεταλλικούς βόλους, µόνο που εδώ αντιµετωπίζεται περισσότερο σαν καθηµερινή συνήθεια. Το «γήπεδο» των Πρεβεζάνων βρίσκεται στον δρόµο προς την παραλία Κυανή Ακτή. Οι γηραιότεροι λένε ότι προέρχεται από τα χρόνια της Ενετοκρατίας και είναι πρόθυµοι να σας διδάξουν. Θα τους συναντήσετε εδώ σε διάφορες ώρες της ηµέρας να καλαµπουρίζουν µαζί µε νεαρούς παίκτες, που έχουν φτιάξει έως και σύλλογο.

Από εδώ ξεκινά και το τεράστιο παραλιακό µέτωπο της δυτικής ακτής µε τις διάσηµες παραλίες, ιδανικό για τις πρώτες βουτιές. Ακριβώς δίπλα είναι το µη επισκέψιµο κάστρο του Αγίου Γεωργίου, το ένα από τα τρία της πόλης (μαζί με τον Προµαχώνα Βρυσούλας και το Κάστρο του Ακτίου φτάνουν τα πέντε). Από αυτά µόνο εκείνο του Παντοκράτορα αξίζει να επισκεφτείτε: περιηγηθείτε και παρακολουθήστε κάποια από τις καλοκαιρινές συναυλίες.   


Tα νοστιμότερα θαλασσινά στην καλύτερη τοποθεσία προσφέρει το εστιατόριο Alati. (Φωτογραφία: ΚΛΑΙΡΗ ΜΟΥΣΤΑΦΕΛΛΟΥ)

14.00 Ούζο και αλμύρα: Πιάστε θέση στα τραπεζάκια της προβλήτας στο εστιατόριο Alati Seafood & More (τηλ. 26820-27145, Ελ. Βενιζέλου 30). Εκτός από εξαιρετικό location, προσφέρει προσεγµένα θαλασσινά πιάτα, φτιαγµένα µε καλές πρώτες ύλες και έµπνευση. Ωραιότατο το ριζότο µε γαρίδες Αµβρακικού, ιδιαίτερες και λάιτ οι ταλιατέλες µε αυγοτάραχο, αξέχαστα τα µύδια σαγανάκι.   

17.00 Απόγευμα με τέχνη: Λίγο έξω από την πόλη, βρίσκεται η Πινακοθήκη Λέανδρος Σπαρτιώτης (τηλ. 26820-89382, Ποσειδώνος και Ερµού, Αγ. Θωµάς). Στην ιδιωτική συλλογή του θα σας ξεναγήσει ο ίδιος ο κ. Σπαρτιώτης. Θα σας δείξει τα έργα Ελλήνων και ξένων ζωγράφων, θα σας µιλήσει για τους Πρεβεζάνους δημιουργούς, αλλά και για την τελευταία του δουλειά µε σκίτσα αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου. 

18.00 Θαυμαστό ψάρεμα: Στην Πρέβεζα λειτουργούν δύο από τα τελευταία νταλιάνια της Ελλάδας. Είναι ένα θαυµαστό σύστηµα ψαρέµατος που, όπως λέγεται, έφεραν Μικρασιάτες πρόσφυγες. Αποτελείται από δύο πύργους, όπου στέκονται οι παρατηρητές, και ένα συνδεδεµένο σύστηµα διχτυών µέσα στο νερό. Όταν οι παρατηρητές δουν το κοπάδι να εισχωρεί στον κλοιό, δίνουν σύνθηµα και το δίχτυ σηκώνεται. Το πιο παλιό βρίσκεται στη θέση Λασκάρα Αγίου Θωµά, στη λιµνοθάλασσα Πωγωνίτσα.

19.00 Δύση με γεύση Ανατολής: Το ηλιοβασίλεµα στις λιµνοθάλασσες είναι φαντασµαγορικό, οι περισσότεροι ωστόσο κατευθύνονται στο κάστρο του Παντοκράτορα και στις παραλίες. Αν είστε στη Μαργαρώνα, είναι η ιδανική ώρα για να καθίσετε στη ροµαντική αυλή του Τζίτζικα (τηλ. 26820-25080), γνωστή ως «Τούρκου». Ο Χασάν µαγειρεύει απίθανο χουνκιάρ, καυτερό λαχµατζούν και άλλες νοστιµιές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση

Break dance στον παραλιακό πεζόδρομο Corniche, χαρακτηριστικό τοπόσημο της Βηρυτού. (REUTERS/Jamal Saidi/File Photo)

Βηρυτός by locals

Ο δρόμος των κοσμηματοπωλείων, δείπνο σε ένα όμορφο αρχοντικό και το πρώτο zero-waste κατάστημα του Λιβάνου
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΤΑΞΙΔΙΑ
Hλιόλουστο απόγευμα με θέα στον Δούναβη

Βουδαπέστη by locals

Όμορφα δώρα από ανακυκλώσιμα υλικά, γαστρονομικές στάσεις για όλα τα γούστα και ένα αριστούργημα της ουγγρικής αρ νουβό
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΤΑΞΙΔΙΑ
Το λιμανάκι της Μπούκας, δίπλα στο μεγάλο λιμάνι του Φρυ. (Φωτογραφία: ΚΛΑΙΡΗ ΜΟΥΣΤΑΦΕΛΛΟΥ)

Κάσος: Όλοι μια παρέα

Η Δωδεκανήσια του γλεντιού υποδέχεται με θέρμη τους ταξιδιώτες και στρώνει τραπέζι με εκλεκτές τοπικές γεύσεις.
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΤΑΞΙΔΙΑ
Η πλατεία Stortorget στην παλιά πόλη του Μάλμε φτιάχτηκε το 1540. (Φωτογραφία: Werner Nystrand)

Mάλμε by locals

Προβολές ντοκιμαντέρ σε μια παλιά εκκλησία, βίγκαν χοτ ντογκ και διάλειμμα αλά σουηδικά, για καφέ και γλυκίσματα
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΤΑΞΙΔΙΑ
Τα πολύχρωμα νεοκλασικά στον Γιαλό. (Φωτογραφία: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΕΡΑΚΟΣ)

Σύμη: Ισχυρό Brand Name

Από άποψη παραλιών είναι ιδιαίτερη, αφού σε πολλές από αυτές η πρόσβαση γίνεται μόνο με καραβάκι
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΤΑΞΙΔΙΑ
Η σιωπηλή πυργοπολιτεία της Βάθειας με φόντο τον Λακωνικό κόλπο. (Φωτογραφία: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΕΡΑΚΟΣ)

Απαιτητική Μάνη

Πύργοι, κοντές ελιές, φραγκοσυκιές, βράχια έως τη θάλασσα, σιωπηλοί οικισμοί και μόνιμος σημαιοστολισμός εθνικής γιορτής
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΤΑΞΙΔΙΑ
Το απογευματινό φως αναδεικνύει τη γοητεία της Κορώνου. (Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΤΣΗΣ)

Nάξος: Ταξίδι στα ορεινά

Ξεκλειδώνουμε τα μυστικά πέντε χωριών της ενδοχώρας μέσα από κατάφυτες ποταμιές, σημαντικές αρχαιότητες και ανόθευτα τοπία ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΤΑΞΙΔΙΑ
Στην πλατεία Victoria διακρίνεται η αρ νουβό είσοδος του μετρό, έργο του Γάλλου αρχιτέκτονα Hector Guimard. (Φωτογραφία: AFP/VISUALHELLAS.GR)

Μόντρεαλ by locals

Μια πόλη που αγαπά τις τέχνες, τη διασκέδαση στους ανοιχτούς χώρους και τις κουζίνες του κόσμου.
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΤΑΞΙΔΙΑ
Στάση για ξεκούραση έξω από τις δίδυμες εκκλησίες του Τορίνο, San Carlo και Santa Cristina. (Φωτογραφία: VISUALHELLAS.GR)

Τορίνο by locals

Χειροποίητο ιταλικό παγωτό, λουκούλλειο γεύμα με θαλασσινά και μια γειτονιά που δεν έχει χάσει την αυθεντικότητά της.
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΤΑΞΙΔΙΑ
Το Delfshaven είναι από τις λίγες περιοχές του Ρότερνταμ που γλίτωσαν από τους βομβαρδισμούς του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. (Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image)

Ρότερνταμ by locals

Στο Kralingse Bos, το μεγαλύτερο πάρκο του Ρότερνταμ, βρίσκεται ο ωραιότερος ίσως κήπος της πόλης
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΤΑΞΙΔΙΑ
Η Ινδία έως τον 5ο αιώνα μ.Χ. ήταν σχεδόν εξ ολοκλήρου βουδιστική.

Πρώτη φορά στην Ινδία

Ένα μωσαϊκό από φυλές, θρησκείες, πολιτισμούς που ανθούν σε εντελώς διαφορετικά φυσικά περιβάλλοντα
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΤΑΞΙΔΙΑ
Τα σκαλιά μπροστά από τον καθεδρικό ναό αποτελούν σημείο συνάντησης για τις περιηγήσεις στην πόλη.

Ελσίνκι by locals

Ένα κοκτέιλ μπαρ με πολλές διακρίσεις, το πιο διάσημο «λουλούδι» της Φινλανδίας
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΤΑΞΙΔΙΑ
Η περιοχή της Μάρπησσας με τον λόφο του Κέφαλου, όπου βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου του 16ου αιώνα

Πάρος: Χωριά - έκπληξη

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να την ευχαριστηθείς από το να ανακαλύψεις τις γοητευτικές διαφορές της
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΤΑΞΙΔΙΑ
Ο αξέχαστος φιδίσιος δρόμος από τη Χώρα προς την Ανώπολη. (Φωτογραφία: ΚΛΑΙΡΗ ΜΟΥΣΤΑΦΕΛΛΟΥ)

Σφακιά: Ελευθερία στον Νότο

Eίναι πια τουριστικά έτσι κι αλλιώς, και οι επισκέπτες βρίσκουν εδώ ένα τοπίο ασύλληπτης ομορφιάς και δύσκολο όμως την ίδια ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΤΑΞΙΔΙΑ
Πεζοπορώντας στο Μονοπάτι του Λιχτενστάιν, μήκους 75 χλμ., που περιλαμβάνει 133 στάσεις. (Φωτογραφία: Marina Pascucci/The New York Times)

Happy Birthday, Λίχτενσταϊν

Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την 300ή επέτειο από την ίδρυση του μικρού ευρωπαϊκού κρατιδίου
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΤΑΞΙΔΙΑ
Γεφύρι στην πετρόκτιστη Ηγεμονική Οδό, που φτιάχτηκε όταν η Σάμος ήταν αυτόνομο κρατίδιο (1834-1912), έξω από το χωριό Κουμαραδαίοι. (Φωτογραφία: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΨΗΜΕΝΟΣ)

Πεζοπορώντας στη Σάμο

Οι πεζοπορικές διαδρομές είναι σημαντικό κεφάλαιο για την τουριστική ανάπτυξη πολλών περιοχών της Ελλάδας
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΤΑΞΙΔΙΑ
Ο κόσμος απολαμβάνει τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες στο πάρκο Princes Street Gardens. (Φωτογραφία: Peter Hirth/laif)

Εδιμβούργο by locals

Στη σκηνή του θρυλικού αυτού comedy club έχουν ανέβει πολύ γνωστά ονόματα κωμικών και μερικά από τα καλύτερα σόου στην πόλη. ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΤΑΞΙΔΙΑ
X