ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κορωνοϊός: 13 Μαρτίου, η μέρα σε μια ματιά

Οι ΗΠΑ σε κατάσταση «Έκτακτης Ανάγκης», η Ευρώπη ως «νέο επίκεντρο της πανδημίας» και το γερμανικό μέτρο «μπαζούκα»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε διάσκεψη Τύπου, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, COVID-19, ανακοινώνοντας πως $50 δισεκατομμύρια δολάρια καθίστανται διαθέσιμα σε Πολιτείες για την καταπολέμηση του ιού.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η Επιτροπή μέσω της προέδρου φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε 37 δισ. ευρώ για την προστασία των οικονομιών Κρατών-Μελών, την ίδια ώρα όπου τα Κ-Μ της Ένωσης ανακοίνωναν μέτρα για την καταπολέμηση του ιού και οικονομικές διευκολύνσεις για την επιστροφή στην κανονικότητα για επιχειρήσεις και αγορές. 

Εν μέσω των εξελίξεων ξεχώρισε το μέτρο «μπαζούκα» το οποίο ανακοίνωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Olaf Scholz, ως ένα μέτρο για την αποτροπή μιας μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης στην οικονομία της ευρωζώνης.

Το πακέτο προβλέπει τη μαζική επέκταση των δανείων που παρέχονται σε εταιρείες από την «KfW», την κρατική τράπεζα ανάπτυξης. Οι εταιρείες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να αναβάλουν τις πληρωμές φόρων σε δισεκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα σημείωσε ότι δεν θα υπάρχει «ανώτατο όριο στο ποσό των δανείων στο οποίο θα μπορεί να εκδώσει η KfW».

Ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας του νέου κορωνοϊού ξεπέρασε σε όλο τον κόσμο το «τραγικό ορόσημο» των 5.000, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, δηλώνοντας ότι η Ευρώπη πλέον είναι το «νέο επίκεντρο της πανδημίας».

Κύπρος:
- Επιβεβαιωμένα Κρούσματα: 21
- Λαμβάνουν Αγωγή: 21
- Κατεχόμενες Περιοχές: 5

Ελλάδα:
- Επιβεβαιωμένα Κρούσματα: 190
- Αποθεραπεύτηκαν: 2
- Κατέληξαν: 1

Παγκοσμίως (JHU):
Επιβεβαιωμένα Κρούσματα: 137.502
-
Αποθεραπεύτηκαν: 69.781
- Κατέληξαν: 5.088
-
Ώρα: 23:00

Καθεστώς εκτάκτου ανάγκης στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ο Τραμπ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, ανακοινώνοντας πως 50 δισεκατομμύρια δολάρια καθίστανται διαθέσιμα σε Πολιτείες για την καταπολέμηση του ιού.

Η απόφαση αυτή δίνει την δυνατότητα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αποδεσμεύσει 50 δισ. δολάρια για την καταπολέμήση του ιού. Θα χαλαρώσουν οι κανονισμοί που αφορούν την ασφαλιστική κάλυψη για παροχές υγείας, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την δημιουργία νέων νοσοκομείων και η έρευνα για θεραπεία.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, προσέδωσε επιπλεον εξουσίες στον Υπουργό Υγείας των ΗΠΑ και στα τμήματα που υπάγονται του υπουργείου του.

Ακόμη, ζήτησε από όλα τα νοσηλευτήρια της χώρας να ενεργοποιήσουν τα πρωτόκολλα εκτακτης αναγκης, όπως επίσης και τον περιορισμό των αριθμό των κλινών, στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων σε 25, και τον μέγιστο χρόνο παραμονής στις 96 ώρες για την μεγαλύτερη προσήλωση του ιατρικού προσωπικού σε ασθενείς θετικούς στον νέο ιό.

Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε την νέα τεχνολογία-μέτρο «Telehealth» η οποία θα λειτουργήσει ως για τη γρήγορη διαπίστωση γιατρών σε πολιτείες όπου είναι επείγουσα ανάγκη, ενώ δόθηκε η ευελιξία στις νοσοκομειακές μονάδες για πρόσληψη προσωπικού και διαμόρφωση των χώρων τους όπως αυτές κρίνουν απαραίτητο για την διευκόλυνση των εργασιών τους.

Τέλος, κάτω από το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που μόλις είχε ανακοινώσει, επέτρεψε στα νοσηλευτήρια των ΗΠΑ την παράκαμψη χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών, οι οποίες θα μπορούσαν να σταθούν εμπόδιο για την διάσωση ανθρώπινων ζωών οι που μπορεί να κινδυνέουν άμεσα από τον κορωνοϊό.

Σε ότι αφορά τον έλεγχο και την πρόληψη από τον COVID-19, ο πρόδερος των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε ότι αναμένει ετοιμότητα για την διεξαγωγή έως και μισού εκατομμυρίου ελέγχων για κορωνοϊό εντός της επόμενης εβδομάδας και ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν πιστεύει ότι θα πρέπει όλοι οι Αμερικανοί να σπεύσουν να ελεγχθούν για τον κορωνοϊό. «Δεν θέλουμε να κάνουν το τεστ άνθρωποι αν υπάρχει η αίσθηση ότι δεν θα πρέπει να το κάνουν. Και δεν θέλουμε να τρέξει ο καθένας και να το κάνει. Μόνο εάν έχετε συγκεκριμένα συμπτώματα», τόνησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Πολωνία: Κλείνει τα σύνορα στους ξένους
Η χώρα θα απαγορεύσει στους ξένους να εισέρχονται στη χώρα, από την Κυριακή, 15 Μαρτίου και θα επιβάλλει καραντίνα διάρκειας 14 ημερών στους πολίτες της που επιστρέφουν από το εξωτερικό, επιχειρώντας να αναχαιτίσει την εξάπλωση του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι.

«Το κράτος δεν θα εγκαταλείψει (τους πολίτες του). Εντούτοις, βάσει της υφιστάμενης κατάστασης, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να αφήσουμε τα σύνορά μας ανοικτά στους ξένους», επισήμανε ο Μοραβιέτσκι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Apple: Ανοίγει ξανά τα καταστήματα της στη Κίνα
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων, Reuters, ο αμερικανικός κολοσσός τεχνολογίας, Apple, ανακοίνωσε την επαναλειτουργία όλων των καταστημάτων του στην ηπειρωτική Κίνα.

Σημειώνεται πως και τα 42 καταστήματα της εταιρείας, είχαν κλείσει από τις αρχές Φεβρουαρίου, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, COVID-19 στη χώρα.

Γερμανία: Μέτρα «Μπαζούκα» για τον κορωνοϊό
Σύμφωνα με την Financial Times, η Γερμανία ανακοίνωσε ότι θα αποδεσμεύσει δάνεια «απεριόριστων» ορίων σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον νέο κορωνοϊό, σε αυτό που ο υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz χαρακτήρισε ως ένα μέτρο «μεγάλο μπαζούκα» για να αποτρέψει μια μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην οικονομία της ευρωζώνης.

Το πακέτο που παρουσιάστηκε την Παρασκευή, 13 Μαρτίου, προβλέπει τη μαζική επέκταση των δανείων που παρέχονται σε εταιρείες από την «KfW», την κρατική τράπεζα ανάπτυξης. Οι εταιρείες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να αναβάλουν τις πληρωμές φόρων σε δισεκατομμύρια ευρώ.

«Αυτή είναι η μπαζούκα και θα την χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε ό, τι χρειάζεται», δήλωσε ο κ. Scholz σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο. Ταυτόχρονα σημείωσε ότι δεν θα υπάρχει «ανώτατο όριο στο ποσό των δανείων στο οποίο θα μπορεί να εκδώσει η KfW».

Όπως μεταφέρουν οι FT, o κ. Scholz τόνισε ότι η Γερμανία αντιμετωπίζει μια «πολύ σοβαρή κατάσταση» η οποία είχε ήδη σημαντικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις. Η απότομη πτώση των μετακινήσεων έπληξε τους τομείς της φιλοξενίας, του εμπορίου και του τουρισμού, ενώ η τοπική βιομηχανική παραγωγή επηρεάστηκε από διαταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού και μείωση της εξωτερικής ζήτησης.

Επίσης, ανέφερε ότι τα μέτρα που ο ίδιος και ο υπουργός οικονομίας Peter Altmaier αναγγέλλουν, θα παρέχουν μια «προστατευτική ασπίδα» για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις και εξασφαλίζουν ότι αυτές οι ομάδες θα ξεπεράσουν την κρίση.

Ιταλία: Ακόμη 250 οι νεκροί, 1.266 συνολικά
Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ιταλία ανέρχεται πλέον σε 1.266, σε μια αύξηση 250 θανάτων από τον τελευταίο απολογισμό την Πέμπτη (1.016).

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα είναι συνολικά 17.660, (2.547 νέες μολύνσεις) από 15.113 την Πέμπτη. Παράλληλα 1. 439 ασθενείς ιάθηκαν, ενώ την Πέμπτη ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 1.258.

ΠΟΥ: Η Ευρώπη το επίκεντρο της πανδημίας

Ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας του νέου κορωνοϊού ξεπέρασε σε όλο τον κόσμο το «τραγικό ορόσημο» των 5.000, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, δηλώνοντας ότι η Ευρώπη πλέον είναι το «νέο επίκεντρο της πανδημίας».

«Η Ευρώπη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο της πανδημίας του COVID-19», δήλωσε ο Γκεμπρεγέσους, σημειώνοντας ότι ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων που καταμετρούνται είναι υψηλότερος από αυτούς που ανέφερε η Κίνα όταν κορυφωνόταν εκεί η πανδημία. Πρόσθεσε μάλιστα πως οποιαδήποτε χώρα κοιτάζει την εμπειρία άλλων χωρών με μεγάλη εξάπλωση του ιού, πιστεύοντας ότι δεν θα συμβεί στην ίδια, κάνει «τραγικό λάθος».

Ελλάδα: Νέα μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση
Νέα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του νέου κορωνοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής η κυβέρνηση.Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κλείνουν όλα τα εμπορικά κέντρα, τα καφέ, τα μπαρ και οι καφετέριες, όλη η εστίαση εκτός από delivery και take away, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, αθλητικές εγκαταστάσεις, εκτός από τους ανοιχτούς χώρους για μεμονωμένη άθληση, βιβλιοθήκες και κέντρα αισθητικής.

Μεξικό: Εξετάζει μέτρα για τα σύνορα με τις ΗΠΑ
Η κυβέρνηση του Μεξικού θα εξετάσει μηχανισμούς προκειμένου να ελέγξει τη ροή των ανθρώπων που περνούν στη χώρα από τα σύνορα με τις ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, εάν χρειαστεί, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ.

«Η πιθανή ροή του κοροναϊού θα έρθει από τα βόρεια προς τα νότια. Αν ήταν τεχνικώς αναγκαίο, θα εξετάζαμε την εφαρμογή μηχανισμών περιορισμού (των μετακινήσεων) ή ενισχυμένης επιτήρησης», είπε ο Λόπες-Γκατέλ. «Το Μεξικό δεν θα μεταφέρει τον ιό στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά μάλλον οι ΗΠΑ θα τον φέρουν εδώ», πρόσθεσε.

Τσεχία: Kλείνει τα σύνορά από την ερχόμενη Δευτέρα
Η κυβέρνηση της Τσεχίας ανακοίνωσε ότι τα σύνορα της χώρας θα κλείσουν από τη Δευτέρα, 16 Μαρτίου, τόσο για τους ξένους που θέλουν να εισέλθουν στη χώρα όσο και για τους Τσέχους που θέλουν να αναχωρήσουν για το εξωτερικό, προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

«Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, απαγορεύουμε σε όλους τους ξένους την είσοδο στην Τσεχική Δημοκρατία και ταυτόχρονα σε όλους τους Τσέχους πολίτες την έξοδο από το έδαφος της Τσεχίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών Γιαν Χάματσεκ. «Είναι ένα πολύ σκληρό μέτρο, αλλά πιστεύουμε ότι θα συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό στην αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορονοϊού», πρόσθεσε.

Οι περιορισμοί αυτοί δεν αφορούν τους ξένους που έχουν μόνιμη άδεια παραμονής ή άδεια παραμονής άνω των 90 ημερών.

Η κυβέρνηση επέβαλε επίσης υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων για όσους φθάνουν από 15 χώρες «κινδύνου» (Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα, Νότια Κορέα, Ιράν, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Ελβετία, Σουηδία, Νορβηγία, Ολλανδία, Βέλγιο και Δανία) εκτός από τους ταξιδιώτες τράνζιτ.

Γαλλία: Απαγορεύει τις συγκεντρώσεις άνω των 100 ατόμων
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ ανακοίνωσε σήμερα πως η κυβέρνηση θα απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις άνω των 100 ατόμων στη Γαλλία από 1.000 προηγουμένως, προκειμένου να ανακόψει την εξάπλωση του κορονοϊού.

«Θα περάσουμε στο όριο των 100 για τις συγκεντρώσεις. Η ιδέα είναι να μπορέσουμε να επιβραδύνουμε την εξάπλωση, την κυκλοφορία του ιού» και η απαγόρευση αυτή θα εφαρμοστεί σε όλη την εθνική επικράτεια και από τώρα», εξήγησε ο πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό δίκτυο F1. «Εκατό άνθρωποι, αυτό σημαίνει προφανώς σημαντικές συνέπειες για τα θέατρα, για τους κινηματογράφους». παραδέχθηκε ο επικεφαλής της κυβέρνησης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τους γάμους, ο Φιλίπ είπε: «Σκοπός μας είναι να προστατεύσουμε την υγεία των Γάλλων ό,τι κι αν συμβεί, αλλά και να διατηρήσουμε τη συνέχεια της ζωής του έθνους».

Τουρκία: Ανακοινώθηκαν 3 νέα κρούσματα του ιο
Στα πέντε συνολικά κρούσματα του νέου κορωνοϊού έφτασε η χώρα 

Η Ουκρανία κλείνει τα σύνορα για τους ξένους
H χώρα θα κλείσει σε 48 ώρες τα σύνορά της για τους ξένους πολίτες για διάστημα δύο εβδομάδων, δήλωσε σήμερα ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και Άμυνας Ολέξι Ντανίλοφ, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

Ελλάδα: Κλείνουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι
Την απόφαση να κλείσουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι έλαβε το υπουργείο Πολιτισμού εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί λόγω του κορωνοϊού.

Γνωστός Κινέζος επιδημιολόγος: Η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού θα έχει λήξει ως τον Ιούνιο 
Η παγκόσμια πανδημία του νέου κορωνοϊού είναι πιθανό να έχει τελειώσει ως τον Ιούνιο, δήλωσε ο γνωστότερος επιδημιολόγος της Κίνας.

Ο Τζονγκ Νανσάν, ο οποίος ηγείται της ομάδας των εμπειρογνωμόνων στο κινεζικό υπουργείο Υγείας που είναι επιφορτισμένη με την αντιμετώπιση της επιδημίας, σημείωσε επίσης ότι πολλά εισαγόμενα κρούσματα του SARS-CoV-2 στην Κίνα αφορούν ασυμπτωματικούς ασθενείς και ότι τα ποσοστά επανανόσησης μεταξύ των ασθενών που έχουν αναρρώσει είναι χαμηλά.

Ισπανία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την χώρα ο Σάντσεθ
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω κορωνοϊού, κήρυξε την Ισπανία ο πρωθυπουργός της χώρας, Πέδρο Σάντσεθ. Μέχρι στιγμής τα κρούσματα του Covid-19 στην Ισπανία, ανέρχονται σε 4.209, ενώ 120 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νόσο.

Ε.Ε.: 37 δισ. ευρώ για την προστασία των οικονομιών Κρατών-Μελών
Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα αναλάβει επενδυτική πρωτοβουλία ύψους 37 δισεκατομμυρίων ευρώ ως τμήμα ενός πακέτου μέτρων για την προστασία των οικονομιών της Ενωσης απέναντι στις επιπτώσεις της επιδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Αλλά μέτρα που η Κομισιόν θα αναλάβει για να στηρίξει τις οικονομίες των χωρών μελών είναι η ευελιξία ως προς τα δημοσιονομικά ελλείμματα και την κρατική βοήθεια, δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα εγγυηθεί επίσης την χορήγηση 8 δισεκατομμυρίων ευρώ σε δάνεια προς 100.000 επιχειρήσεις για την στήριξη του επιχειρηματικού τομέα, πρόσθεσε.

Βουλγαρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως τις 13 Απριλίου
Το βουλγαρικό κοινοβούλιο ενέκρινε, σήμερα, ομόφωνα την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως τις 13 Απριλίου, κατόπιν σχετικής πρότασης του υπουργικού συμβουλίου. Η απόφαση αυτή κρίθηκε αναγκαία καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού ανέρχονται πλέον σε 23 στη Βουλγαρία, ενώ έχει καταγραφεί κι ένας θάνατος, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ.

Αιθιοπία: Πρώτο κρούσμα του ιού

Ευρώπη: Αναβάλλονται όλοι οι αγώνες του Champions και Europa League
Η UEFA ανακοίνωσε ότι αναβάλλονται όλοι οι αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι για την επόμενη βδομάδα σε Champions και Europa League.

Επίσης δεν θα διεξαχθούν οι επαναληπτικοί των «16» του Champions League που ήταν προγραμματισμένοι για την Τρίτη (Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ, Γιουβέντους-Λιόν) και την Τετάρτη (Μπαρτσελόνα-Νάπολι, Μπάγερν-Τσέλσι). Επίσης αναβάλλονται και οι αγώνες της Youth League που θα διεξάγονταν 17 και 18 Μαρτίου.

Γερμανία: Στα 3.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, επτά οι θάνατοι
Οι ιατρικές υπηρεσίες της χωρας ανακοίνωσαν πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα ανέρχονται πλέον στα 3000, με τα θύματα της νόσου να αριθμούνται στα 7.

Guardian: Το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε στις 17 Νοεμβρίου 2019
Η πρώτη περίπτωση κρούσματος από τον νέο κορωνοϊό, COVID-19, μπορεί να εντοπιστεί στις 17 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Guardian η οποία επικαλείται κυβερνητικές ανακοινώσεις Τύπου που δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Σχετική ανακοίνωση Τύπου, στην South China Morning Post, ανέφερε ότι οι κινεζικές αρχές είχαν εντοπίσει τουλάχιστον 266 άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με τον ιό πέρυσι και τα οποία περιήλθαν υπό ιατρική παρακολούθηση, ενώ το πρώτο κρούσμα τοποθετείτω χρονικά 17 Νοεμβρίου, εβδομάδες πριν οι αρχές ανακοινώσουν την εμφάνιση του νέου ιού, COVID-19.

Η κινεζική κυβέρνηση η οποία επικρίθηκε ευρέως, σχετικά με τις προσπάθειες κάλυψης της επιδημίας κατά τις πρώτες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων των καταστολών ιατρών οι οποίοι προσπάθησαν να προειδοποιήσουν τους συναδέλφους τους, για τον νέο ιό τύπου SARS, που εμφανίστηκε στην πόλη Γουχάν στην επαρχία Χουμπέι.

Θετικά στον ιό και Τα Ηνωμένα Έθνη
Γυναίκα διπλωμάτης από την αποστολή των Φιλιππίνων στα Ηνωμένα Έθνη, βρέθηκε εξετάστηκε θετικά τον κορωνοϊό, σύμφωνα με ένα σημείωμα που στάλθηκε στις αποστολές των Ηνωμένων Εθνών, καθιστώντας την γυναίκα την πρώτη γνωστή υπόθεση στην έδρα του παγκόσμιου οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Νεπάλ: Κλείνουν οι ορειβατικές εκδρομές στο Έβερεστ
Το Νεπάλ έκλεισε όλες τις κορυφές των Ιμαλαΐων, συμπεριλαμβανομένου του Όρους Έβερεστ, λόγω φόβων για το ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με κυβερνητικό υπουργό την Παρασκευή, 13 Μαρτίου, όπως επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Ιράν: Μαζικοί τάφοι και φόβοι για κάλυψης έκτασης του ιού
Οι δορυφορικές εικόνες των μαζικών τάφων στην ιερή πόλη Qom (Κομ), που δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά από τις New York Times, έχουν δείξει ότι η επιδημία του κορωνοϊου στο Ιράν είναι πιο σοβαρή από ό, τι οι αρχές της χώρας επικαλούνται.

Η ιερή πόλη του Qom (Κομ), αποτέλεσε το επίκεντρο της έξαρσης της νόσου στη χώρα, η οποία μέχρι στιγμής μετρά πάνω από 10.000 κρούσματα του COVID-19.

Ασία: «Ελεύθερη πτώση» κατά το άνοιγμα των αγορών
Ο Nikkei της Ιαπωνίας μειώθηκε κατά 10% και ενώ ο δείκτης All Ordinaries της Αυστραλία έπεσε κατά 8%, πριν αυξήσει το κέρδος της ημέρας κατά 4,4%. Ο δείκτης NZX50 της Νέας Ζηλανδίας μειώθηκε κατά 7,9% και οι χρηματιστηριακές συναλλαγές της Νότιας Κορέας σταμάτησαν εν συντομία, όταν ο δείκτης KOSPI του δείκτη υποχώρησε 6,8%.

Η Γκάνα και η Γκαμπόν αναφέρουν τα πρώτα κρούσματα του ιού στα σύνορα τους
Οι χώρες έγιναν η ένατη και δέκατη αντίστοιχα στην υποσαχάρια Αφρική, οι οποίες καταγράφουν θετικά κρούσματα του νεόυ κορωνοϊού, COVID-19.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Τι αναμένουμε μετά το αεροπορικό ατύχημα στο οποίο έχασε την ζωή του ο Πρόεδρος του Ιράν, Ιμπραχίμ Ραϊσί
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΚΟΣΜΟΣ