ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πάπας Φραγκίσκος: Και εγώ χρειάζομαι το χάδι του Ιησού

«Ευχαριστώ για τη συμπαράστασή σας και τις προσευχές σας», είπε μετά το πέρας της λειτουργίας της Κυριακής των Βαΐων των Καθολικών

ΑΜΠΕ

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο, στο Βατικανό, η λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων των Καθολικών. Στη θρησκευτική τελετή χοροστάτησε ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος πήρε χθες εξιτήριο από το νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης.

Ο Ποντίφικας, ακόμη ελαφρώς καταπονημένος, ευχαρίστησε όσους προσευχήθηκαν υπέρ της υγείας του. «Ευχαριστώ για τη συμπαράστασή σας και τις προσευχές σας, οι οποίες εντατικοποιήθηκαν τις περασμένες ημέρες. Ευχαριστώ τους κατοίκους της Ρώμης και τους προσκυνητές», είπε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, σήμερα το πρωί, οι πιστοί ξεπέρασαν τις 60.000.
 
 
©Reuters
 
«Πρέπει να είμαστε κοντά στους καταφρονημένους, σε όλους τους εγκαταλειμμένους», είπε ο Φραγκίσκος, ο οποίος ευλόγησε τους πιστούς σε όλη την πλατεία, μέσα από αυτοκίνητο, γνωστό ως «papa mobile».
 
«Πριν από μία εβδομάδα, ένας Γερμανός άστεγος έχασε τη ζωή του κάτω από την κιονοστοιχία της πλατείας αυτής, μόνος και εγκαταλειμμένος. Για κάθε έναν από εμάς, ο άνθρωπος αυτός είναι ο Ιησούς. Είναι τόσο πολλοί οι άνθρωποι που μας χρειάζονται, είναι τόσο πολλοί οι εγκαταλειμμένοι. Και εγώ χρειάζομαι το χάδι του Ιησού, να τον νιώσω κοντά μου. Για τον λόγο αυτό τον επισκέπτομαι και τον αναζητώ στους εγκαταλειμμένους, σε όσους δεν έχουν κανέναν», είπε ο Πάπας στο μήνυμά του.

Αύριο αρχίζει η Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών. Οπως έγινε γνωστό, ο Φραγκίσκος την Πέμπτη θα μεταβεί, για την Τελετή του Νιπτήρα, στις φυλακές ανηλίκων της Ρώμης, Καζάλ ντελ Μάρμο. Πρόκειται για την ίδια ακριβώς επιλογή που είχε κάνει πριν από 10 χρόνια, λίγο μετά την εκλογή του από το Κονκλάβιο.

Την Παρασκευή, ο Ποντίφικας θα χοροστατήσει, στο Κολοσσαίο, στην «Οδό του Σταυρού» (Via Crucis), στην οποία αναπαρίσταται η μαρτυρική πορεία του Ιησού προς τον Γολγοθά.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση