ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γερμανία: Σε επιφυλακή μετά τις πληροφορίες για επιθέσεις καμικάζι

Σχεδιάζονταν επιθέσεις αυτοκτονίας πολλών καμικάζι, από πέντε έως επτά.

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σε επιφυλακή παραμένουν οι αρχές του Μονάχου μετά τις πληροφορίες που δόθηκαν από ΗΠΑ και Γαλλία για προετοιμασία επιθέσεων αυτοκτονίας στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου και πιθανότατα στο σταθμό της συνοικίας Πάσινγκ της πόλης.  Ο αστυνομικός διευθυντής ανέφερε ότι σχεδιάζονταν επιθέσεις αυτοκτονίας πολλών καμικάζι, "από 5 έως 7".

Αμέσως οι αρχές τέθηκαν σε συναγερμό έθεσαν εκτός λειτουργίας τους δύο σιδηροδρομικούς σταθμούς. Επί ώρες 550 πάνοπλοι αστυνομικοί ήλεγχαν κεντρικά σημεία των δύο σταθμών και τις γύρω περιοχές.

Νωρίς το πρωί, η βαυαρική αστυνομία ήρε τα μέτρα και η κατάσταση ομαλοποιήθηκε με τους σιδηροδρομικούς σταθμούς να ανοίγουν για το κοινό, συνεχίζονται ωστόσο οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι και η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός.

Όπως ήταν φυσικό η είδηση προκάλεσε μεγάλη ανησυχία. Στο πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης ARD ο αστυνομικός συντάκτης της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας (BR) Όλιβερ Μπέντιξεν έδινε συνεχώς πληροφορίες για τις εξελίξεις και τις δυσκολίες. "Σε ό,τι αφορά τις έρευνες για τον εντοπισμό των υπόπτων υπάρχουν δυσκολίες», παραδέχθηκε. "Και οι δύο μυστικές υπηρεσίες, τόσο οι γαλλικές όσο και οι αμερικανικές, έδωσαν τα ονόματα των 7 Ιρακινών που σύμφωνα με τις πληροφορίες τους ήταν καθοδόν προς το Μόναχο ή βρίσκονταν ήδη εκεί. Τα ονόματα δεν ήταν γνωστά στις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, αλλά ούτε και άλλες ευρωπαϊκές. Γι αυτόν τον λόγο είναι πάρα πολύ δύσκολο να διαπιστώσει κανείς εάν τα συγκεκριμένα πρόσωπα όντως είναι στο Μόναχο ή στην γύρω περιοχή. Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται, χωρίς όμως επιτυχία μέχρι στιγμής».

Παρόλα αυτά ο βαυαρός υπουργός Εσωτερικών υπερασπίστηκε τις αποφάσεις της αστυνομίας. «Γενικά, δεν θέλουμε να μας υπαγορεύουν τρομοκράτες τον τρόπο ζωής μας, αλλά όταν οι προειδοποιήσεις είναι τόσο συγκεκριμένες ως προς τον τόπο και το χρονικό σημείο, τότε καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις (…). Θεωρώ την απόφαση ορθή γιατί δεν πρέπει να διακινδυνεύουμε χωρίς λόγο».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση