ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φόρος τιμής στην Τζο Κοξ από τους Βρετανούς βουλευτές

Η βουλευτής Τζο Κοξ δολοφονήθηκε την περασμένη Πέμπτη

ΚΥΠΕ

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης τίμησε η Βουλή των Κοινοτήτων τη μνήμη της βουλευτή των Εργατικών Τζο Κοξ, που δολοφονήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Μπέρστολ της περιφέρειάς της Μπάτλεϊ και Σπεν στο δυτικό Γιόρκσιρ.
 
Ανοίγοντας τη σπάνια έκτακτη συνεδρίαση του Σώματος, ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων έκανε λόγο για «τραγωδία» και για χαμό ενός ανθρώπου «γεμάτου αγάπη».
 
Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, που κατ’ εξαίρεση πήρε το λόγο πριν από τον Πρωθυπουργό, είπε ότι η Τζο Κοξ έβλεπε έναν κόσμο γεμάτο από γείτονες τους οποίους πρέπει να βοηθούμε, ενώ επισήμανε το μήνυμά της υπέρ της μετανάστευσης και του οφέλους από αυτή για τις τοπικές κοινότητες. Προέτρεψε δε τους συναδέλφους βουλευτές να υιοθετήσουν έναν πιο «ευγενικό» και «ανεκτικό» πολιτικό λόγο.
 
Ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον περιέγραψε την Τζο Κοξ ως «φωνή συμπόνοιας» που άλλαξε τη ζωή πολλών ανθρώπων προς το καλύτερο, ως «επιτομή των καλύτερων που έχει να επιδείξει η ανθρωπότητα».
 
Ο στενός φίλος της βουλευτή των Εργατικών Στίβεν Κίνοκ, που μοιραζόταν το κοινοβουλευτικό γραφείο του με την Τζο Κοξ, συνόψισε την παρακαταθήκη της ζωής και της δράσης της φίλης του λέγοντας ότι «τώρα πρέπει να υπερασπιστούμε το κάτι καλύτερο λόγω κάποιου καλύτερου».
 
Το κύμα συγκίνησης που έχει κατακλύσει τη Βρετανία αποτυπώνεται και στο εντυπωσιακό ποσό των 900.000 λιρών που έχει συγκεντρώσει σε λίγες ημέρες το ταμείο που σύστησε ο σύζυγος της Τζο Κοξ προς ενίσχυση τριών οργανώσεων αρωγής που υποστήριζε η εκλιπούσα, με τον αρχικό στόχο να είναι οι 50.000 λίρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση