ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μέι: ΗΠΑ και ΗΒ να αγκαλιάσουν το Κρεμλίνο από θέση ισχύος

Δεν θα επιφέρει τίποτα μία κόντρα μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας, σημείωσε η πρωθυπουργός

ΠΗΓΗ: skai.gr

H Tερέζα Μέι, μια ημέρα πριν από τη συνάντηση της με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επέλεξε να αναφερθεί στους μελλοντικούς συσχετισμούς των δυνάμεων, κάνοντας συγκρίσεις με τον «ψυχρό πόλεμο». Η πρωθυπουργός της Βρετανίας αναφέρθηκε και στον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Η Μέι τόνισε αρχικά πως οι μέρες που η Δύση ήθελε να ξαναφτιάξει τον κόσμο με τους δικούς της κανόνες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και δεν μπορούν να επαναληφθούν πολεμικές πρακτικές σαν αυτές στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν ή και στη Λιβύη, αφήνοντας αιχμές κατά του Ντέιβιντ Κάμερον.

«Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να αγκαλιάσουν το Κρεμλίνο, αλλά με προσοχή και από θέσης ισχύος. Όταν έχεις να κάνεις με τη Ρωσία είναι σοφό να ακολουθείς το παράδειγμα του προέδρου Ρίγκαν, ο οποίος προσέγγιζε τον Μικαέλ Γκορμπατσόφ για διαπραγματεύσεις με το μότο ‘πίστευε, αλλά ερεύνα!’. Δεν πρέπει να ακολουθήσουμε αποτυχημένες πολιτικές του παρελθόντος. Δεν θα επιφέρει τίποτα μία κόντρα μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας. Ο ‘ψυχρός πόλεμος’ άφησε πίσω του χώρες με ανελευθερία», είπε η κ. Μέι για τη Ρωσία.

Σχετικά με την εξωτερική πολιτική που δείχνει να χαράζει ο Ντόναλντ Τραμπ για τον ISIS, η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου σημείωσε: «Συμπαραστέκομαι στον κ. Τραμπ και στην αποφασιστικότητά του να μην επιτρέψει στο Ισλαμικό Κράτος να δημιουργήσει το δικό του κύκλο επιρροής από την Τεχεράνη μέχρι τη Μεσόγειο. Δεν μπορεί, όμως, να κρατά ζωντανή την απειλή ενός πυρηνικού πολέμου».

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση