ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χαμηλά σε trending η επίθεση στην Αγ. Πετρούπολη

Στη τέταρτη θέση το χασταγκ #SaintPetersburg στο twitter

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την τέταρτη θέση έχει καταλάβει το χάσταγκ #SaintPetersburg στο trending του twitter, μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σε δύο διαφορετικούς σταθμούς στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης τη Δευτέρα, με τον απολογισμό να φτάνει μέχρι στιγμής τους δέκα νεκρούς και 50 τραυματίες.

Υπενθυμίζεται πως στην τρομοκρατική επίθεση του Λονδίνου που σκοτώθηκαν συνολικά 5 άνθρωποι και τραματίστηκαν 40, οι χρήστες των social media είχαν ανεβάσει πρώτη σε trending τη διπλή επίθεση που σημειώθηκε στο περίβολο του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου και στην γέφυρα Ουέστμινστερ.

Εντούτοις, πέμπτο trend στο twitter απεικονίζεται το #PrayForStPetersburg, στο οποίο χρήστες του twitter εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους για τους άτυχους πολίτες που έχασαν τις ζωές τους.

Ταυτόχρονα, αξιωματούχοι αλλά και ηγέτες ανά το παγκόσμιο εξέφρασαν μέσω του ιδίου μέσου κοινωνικής δικτύωσης τα συλλυπητήριά τους και ότι καταδικάζουν την επίθεση.

Μελανό σημείο όμως στις αναρτήσεις που αφορούν στην έκρηξη στην Αγία Πετρούπολη, είναι οι φωτογραφίες που φέρονται να τις έχουν δημιουργήσει υποστηριχτές του ISIS. Λόγος επίσης γίνεται για πανηγυρισμούς από τζιχαντιστές, μέσω των λεγομένων τους στο twitter. Μπορεί να μην έχει αναλάβει επισήμως κάποια οργάνωση την ευθύνη της επίθεσης, αλλά τόσο Τζιχαντιστές, όσο και  Τσετσένοι αντάρτες έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν να συνομωτούν για επιθέσεις κυρίως στη Μόσχα. Περίπου 7 χιλιάδες Ρώσοι ταξίδεψαν στη Συρία για να ασπαστούν εξτρεμιστικές οργανώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση