ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναφορές για ουκρανικό χτύπημα στο ρωσικό αρχηγείο της Μαύρης Θάλασσας

Ουκρανικός πύραυλος έπληξε το αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στο λιμάνι της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, σύμφωνα με αναφορές

ΠΗΓΗ: Reuters

Τουλάχιστον ένας ουκρανικός πύραυλος έπληξε το αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στο λιμάνι της Σεβαστούπολης στην Κριμαία την Παρασκευή, έγραψε ο τοπικός κυβερνήτης Μιχαήλ Ραζβοζάγιεφ στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Το πυραυλικό χτύπημα προκάλεσε πυρκαγιά, σύμφωνα με τον Ραζβοζάγιεφ.

Η Κριμαία, την οποία η Ρωσία κατέλαβε και προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014, αποτελεί στόχο συχνών ουκρανικών επιθέσεων κατά τη διάρκεια του 19μηνου πολέμου.

Κατάρριψη drones

Η Ρωσία είχε αναφέρει την κατάρριψη ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών που προσπαθούσαν να επιτεθούν στην Κριμαία και στην περιοχή του Κρασνοντάρ τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε το πρωί της Παρασκευής το υπουργείο Αμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Telegram.

«Προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση χρησιμοποιώντας UAV εναντίον αντικειμένων στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακόπηκε τη νύχτα», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, δυνάμεις αεράμυνας φέρονται να κατέστρεψαν δύο «ουκρανικά drones» πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα κοντά στη νοτιοανατολική ακτή της Κριμαίας και στην περιοχή Τουάπσε της ρωσικής περιφέρειας του Κρασνοντάρ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση