ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανοικτή γραμμή Κίνας-ΗΠΑ για διευθέτηση ναυτιλιακών ζητημάτων

Πεκίνο και Ουάσιγκτον διεξήγαγαν διαβουλεύσεις για τις θαλάσσιες υποθέσεις και συμφώνησαν να διατηρήσουν τον διάλογο

ΠΗΓΗ: Reuters

Η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξήγαγαν διαβουλεύσεις για τις θαλάσσιες υποθέσεις στις οποίες και οι δύο χώρες συμφώνησαν να διατηρήσουν τον διάλογο και να διαχειριστούν τους κινδύνους, ανακοίνωσε την Τρίτη το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Κίνα είπε ότι και οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις την περασμένη Παρασκευή για τη θαλάσσια κατάσταση, συμφώνησαν να διατηρήσουν την επικοινωνία και να αποφύγουν παρεξηγήσεις και λάθος υπολογισμούς.

Το υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι η Κίνα εξέφρασε σοβαρή ανησυχία για την παραβίαση και τις προκλήσεις των ΗΠΑ σε κοντινά ύδατα και προέτρεψε την Ουάσιγκτον να απόσχει να παρέμβει στις διαφορές μεταξύ της Κίνας και των γειτόνων της ή «να χρησιμοποιήσει τη θάλασσα για να ελέγξει την Κίνα».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως να υποστηρίζουν και να «συγχωρούν» τις δυνάμεις της «ανεξαρτησίας της Ταϊβάν», πρόσθεσε το κινεζικό υπουργείο.

Οι ΗΠΑ διατηρούν απευθείας σχέσεις με την Ταϊβάν, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων όπλων, στις οποίες το Πεκίνο αντιτίθεται σθεναρά

Η Κίνα ισχυρίζεται ότι η Ταϊβάν κυβερνάται με δημοκρατικό τρόπο ως δικό της έδαφος, αλλά η κυβέρνηση της Ταϊβάν απορρίπτει τους ισχυρισμούς κυριαρχίας του Πεκίνου.

Η Κίνα προέτρεψε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην πάρουν το μέρος στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, αφού η Ουάσιγκτον τον Μάρτιο επέκτεινε μια συμφωνία ασφαλείας με τις Φιλιππίνες για να συμπεριλάβει επιθέσεις στην ακτοφυλακή του έθνους της Νοτιοανατολικής Ασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση