ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διαβούλευση Μαας με ομολόγους του από δημοφιλείς ευρωπαϊκές χώρες διακοπών

Η πανδημία του κορωνοϊού δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί και πρέπει να ληφθούν προφυλάξεις ασφαλείας, για την περίπτωση που ο αριθμός των κρουσμάτων αυξηθεί ξανά

ΚΥΠΕ

Πριν τη διαβούλευση με ομολόγους του από δημοφιλείς χώρες διακοπών, ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μαας, μετρίασε τις προσδοκίες. «Οι διακοπές φέτος δεν θα είναι όπως αυτές που γνωρίζετε από το παρελθόν», δήλωσε σε εκπομπή του ZDF.

Η πανδημία του κορωνοϊού δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί και πρέπει να ληφθούν προφυλάξεις ασφαλείας, για την περίπτωση που ο αριθμός των κρουσμάτων αυξηθεί ξανά.

Όπως δήλωσε όμως ο Γερμανός ΥΠΕΞ, ελπίζει ότι οι καλοκαιρινές διακοπές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα είναι εφικτές και στη συνέχεια θα «έχουν την αίσθηση των διακοπών».

Στόχος των διαβουλεύσεων του Μαας με τους ομολόγους του από δημοφιλείς για τη Γερμανία χώρες διακοπών, είναι το πώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού μπορούν σταδιακά να χαλαρώσουν.

Στη βιντεο-διάσκεψη ήταν προσκεκλημένες η Ισπανία, η Ιταλία, η Αυστρία, η Ελλάδα, η Κροατία, η Πορτογαλία, η Μάλτα, η Σλοβενία, η Κύπρος και η Βουλγαρία.

Σκοπός είναι να μετατραπούν οι παγκόσμιες ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις, που ισχύουν επί του παρόντος στη Γερμανία, σε απλές ταξιδιωτικές υποδείξεις. Με αυτόν τον τρόπο, οι πολίτες θα μπορέσουν να κρίνουν μόνοι τους εάν και πού θα ήθελαν να ταξιδέψουν, συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση