ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διάγγελμα Πασινιάν: Η Αρμενία πρέπει να απαλλαγεί από συγκρούσεις για να είναι ανεξάρτητη

Η πτώση του Ναγκόρνο - Καραμπάχ πυροδότησε οργισμένες διαμαρτυρίες στην Αρμενία με χιλιάδες διαδηλωτές να ζητούν χθες Τετάρτη την παραίτηση του πρωθυπουργού Πασινιάν

ΠΗΓΗ: Reuters

Η Αρμενία πρέπει να είναι «ελεύθερη από συγκρούσεις για να είναι ανεξάρτητη», τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας, Νικόλ Πασινιάν σε διάγγελμά του την Πέμπτη.

«Πρέπει να εκτιμάμε την ειρήνη και δεν πρέπει να συγχέουμε ειρήνη, εκεχειρία και κατάπαυση του πυρός. Η ειρήνη είναι ένα περιβάλλον χωρίς διακρατικές και διεθνικές συγκρούσεις. Αυτός ο δρόμος δεν είναι εύκολος, αλλά πρέπει να τον πάρουμε», δήλωσε σε ομιλία του προς το έθνος με την ευκαιρία του εορτασμού της αρμενικής ανεξαρτησίας.

Ο Πασινιάν δεν έκανε άμεση αναφορά στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, την αποσχισθείσα αρμενική περιοχή εντός του Αζερμπαϊτζάν την οποία οι δυνάμεις του Μπακού κατέλαβαν την Τετάρτη έπειτα από τρεις δεκαετίες αυτόνομης διακυβέρνησης.

Η πτώση της περιοχής πυροδότησε διαμαρτυρίες στην Αρμενία με χιλιάδες οργισμένους διαδηλωτές να ζητούν την παραίτηση του Πασινιάν.

Μεγάλες διαδηλώσεις

Οι διαδηλώσεις είχαν ξεκινήσει πριν την ανακοίνωση της συμφωνίας για εκεχειρία ωστόσο, αμέσως μετά σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, Ερεβάν.

Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν σε διαμαρτυρίες για τον χειρισμό της κρίσης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ από την κυβέρνηση.

Το Αζερμπαϊτζάν είχε μόλις ανακοινώσει πως είχε αποκαταστήσει την κυριαρχία του στην επικράτεια.

Πολλοί στην Αρμενία θεώρησαν την κυβέρνηση υπεύθυνη για τις δραματικές εξελίξεις, ενώ κατηγόρησαν την πολιτική ηγεσία ότι δεν προστάτευσε τον αρμενικό πληθυσμό.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν, μεταξύ άλλων, την παραίτηση του πρωθυπουργού. Οι επικριτές του Πασινιάν τον κατηγορούν για πάρα πολλές παραχωρήσεις σε βάρος των κατοίκων του Καραμπάχ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση