ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δίκη Τραμπ: Ο Κοέν καταθέτει ξανά

Ο Κοέν κατέθεσε ότι έκλεψε χρήματα από την εταιρεία του Τραμπ, μια παραδοχή που θα μπορούσε να μειώσει την αξιοπιστία του ως βασικού μάρτυρα στη δίκη

ΠΗΓΗ: Reuters

Ο πρώην δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κοέν, επέστρεψε στο εδώλιο του μάρτυρα στη δίκη για την απόκρυψη χρημάτων από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.

Ο Κοέν κατέθεσε ότι έκλεψε χρήματα από την εταιρεία του Τραμπ, μια παραδοχή που θα μπορούσε να μειώσει την αξιοπιστία του ως βασικού μάρτυρα στη δίκη.

Ερωτηθείς από τον δικηγόρο του Τραμπ Τοντ Μπλανς, παραδέχθηκε ότι έκλεψε από τον Οργανισμό Τραμπ, προσθέτοντας στο πακέτο μπόνους του μια πληρωμή χρημάτων σε μια εταιρεία τεχνολογίας, βάζοντας στην τσέπη του τα περισσότερα χρήματα.

  • «Δηλαδή έκλεψες από τον Οργανισμό Τραμπ, σωστά;», ρώτησε ο Μπλανς.
  • «Μάλιστα κύριε», είπε ο Κοέν.

Ο Κοέν είπε ότι πλήρωσε περίπου 20.000 δολάρια –σε μετρητά- από τα 50.000 δολάρια που χρωστούσε η εταιρεία του Τραμπ στην εταιρεία τεχνολογίας, παραδίδοντάς τα σε μια καφέ χάρτινη σακούλα. Αποκάλυψε ότι κράτησε τα υπόλοιπα.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, οι δικηγόροι του Τραμπ θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα δικά τους στοιχεία και μάρτυρες. Οι συνήγοροι υπεράσπισης συχνά επιλέγουν να μην καλέσουν μάρτυρες ή να μην παρουσιάσουν τα δικά τους στοιχεία, όταν πιστεύουν ότι οι εισαγγελείς απέτυχαν να παρουσιάσουν την υπόθεσή τους.

Αγνωστο αν θα καταθέσει ο Τραμπ

Παραμένει ασαφές αν ο ίδιος ο Τραμπ θα καταθέσει προς υπεράσπισή του. Αν και ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος δήλωσε πριν από την έναρξη της δίκης ότι σκόπευε να καταθέσει, ο δικηγόρος του Τοντ Μπλανς είπε την περασμένη εβδομάδα ότι αυτό δεν ήταν πλέον βέβαιο.

Έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου τη Δευτέρα, ο Τραμπ δεν αποκάλυψε στους δημοσιογράφους αν θα καταθέσει ή όχι.

Ο Κοέν είναι ο τελευταίος και σημαντικότερος μάρτυρας για τους εισαγγελείς της Νέας Υόρκης, καθώς προσπαθούν να πείσουν τους ενόρκους ότι ο Τραμπ παραβίασε τον νόμο, καλύπτοντας την πληρωμή 130.000 δολαρίων λίγο πριν από τις εκλογές του 2016.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Δευτέρας, ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν δήλωσε ότι αναμένει ότι τόσο η πολιτική αγωγή όσο και η υπεράσπιση θα ολοκληρώσουν τις παρουσιάσεις τους αυτή την εβδομάδα και θα προβούν στις τελικές τους αγορεύσεις την επόμενη εβδομάδα.

Έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, ο Τραμπ κατήγγειλε τη δίκη ως μια πολιτικά υποκινούμενη προσπάθεια να παρακωλύσει την προσπάθειά του να πάρει πίσω τον Λευκό Οίκο από τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Οι επικρίσεις κατά του Γάλλου προέδρου μετατράπηκαν από ψίθυροι σε ανοιχτές δηλώσεις δυσαρέσκειας από τους ίδιους του τούς ...
Kathimerini.gr
 |  ΚΟΣΜΟΣ