ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δυο τρένα στην Ελβετία εκτροχιάστηκαν μέσα σε λίγα λεπτά - Αρκετοί τραυματίες

Τα ατυχήματα συνέβησαν σε δύο διαφορετικά σημεία του δικτύου, με απόσταση μερικών δεκάδων χιλιομέτρων μεταξύ τους

Δύο τρένα του περιφερειακού σιδηροδρομικού δικτύου της Ελβετίας εκτροχιάστηκαν σήμερα, σε δύο ασύνδετα μεταξύ τους ατυχήματα, προκαλώντας των τραυματισμό πολλών επιβατών, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του καντονίου της Βέρνης.

Τα ατυχήματα συνέβησαν σε δύο διαφορετικά σημεία του δικτύου, με απόσταση μερικών δεκάδων χιλιομέτρων μεταξύ τους.

Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν αρκετές περιοχές βορείως των Άλπεων σήμερα, με τις ριπές ανέμου να αγγίζουν τα 122 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Το πρώτο τρένο εκτροχιάστηκε γύρω στις 16:30 μ.μ. τοπική ώρα (17:30 ώρα Ελλάδας) μεταξύ Λούσερτς και Μπιέλ, και το δεύτερο περίπου 20 λεπτά αργότερα κοντά στο Μπίρεν τσουμ Χοφ, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αστυνομίας, Φλούρινα Σενκ, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και αστυνομικά κλιμάκια έσπευσαν στα σημεία των ατυχημάτων.

Το πρώτο τρένο που εκτροχιάστηκε, ανήκει στην εταιρεία RBS που ανακοίνωσε ότι το ατύχημα πιθανότατα προκλήθηκε από τις δυνατές ριπές ανέμου, σύμφωνα με τον ελβετικό ιστότοπο swissinfo.ch.

Τμήμα του τρένου ανατράπηκε και διακόπηκαν δρομολόγια άλλων τρένων.

Με λίγα λεπτά διαφορά, ένα ακόμη τρένο, της εταιρίας Aare Seeland, εκτροχιάστηκε τραυματίζοντας αρκετούς επιβάτες. Οι συνθήκες του εκτροχιασμού δεν έχουν προσδιοριστεί από τις αρχές. Ωστόσο στην ιστοσελίδα των Ομοσπονδιακών Σιδηροδρόμων της Ελβετίας επισημάνθηκε πως το τμήμα των ραγών έπρεπε να κλείσει εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.

Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν αρκετές περιοχές βορείως των Άλπεων σήμερα, με τις ριπές ανέμου να αγγίζουν τα 122 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Πηγές: Swissinfo.ch, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ευρώπη  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Μετά την πρόταση του γκωλικού Σιοτί για συμμαχία με τη Λεπέν - Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την προκήρυξη των εκλογών δίνει ...
ΠΗΓΗ: Reuters
 |  ΚΟΣΜΟΣ