ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Για παρενόχληση απέλυσε το CNN τον Κρις Κουόμο

Η δημοσιοποίηση νέων στοιχείων σεξουαλικής παρενόχλησης με δράστη τον ίδιο μας έπεισαν ότι δεν ήταν δυνατόν να περιμένουμε άλλο», είπε εκπρόσωπος του CNN

Kathimerini.gr

Τον δημοσιογράφο Κρις Κουόμο, αδελφό του παραιτηθέντος κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο, απέλυσε το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN ύστερα από καταγγελία εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση, αλλά και μετά την έρευνα για την ενεργό συμμετοχή του στην υπεράσπιση του αδελφού του.

Ο κυβερνήτης Αντριου Κουόμο υποχρεώθηκε να παραιτηθεί ύστερα από σειρά αποκαλύψεων περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών συνεργατών του. Λίγες ημέρες πριν την απόλυσή του, ο Κρις Κουόμο είχε βρεθεί στο στόχαστρο της εισαγγελίας μετά τη δημοσιοποίηση μηνυμάτων, που αποδεικνύουν ότι ο δημοσιογράφος είχε παίξει μεγαλύτερο ρόλο, από ό,τι είχε αρχικά παραδεχθεί, στις πολιτικές δραστηριότητες του αδελφού του.

«Οι αναφορές για τη δράση του Κρις ως συμβούλου του αδελφού του ήταν αρκετές για να απολυθεί. Η δημοσιοποίηση νέων στοιχείων σεξουαλικής παρενόχλησης με δράστη τον ίδιο μας έπεισαν ότι δεν ήταν δυνατόν να περιμένουμε άλλο», είπε εκπρόσωπος του CNN. Τις κατηγορίες εναντίον του απέρριψε ο Κρις Κουόμο.

Νέα στοιχεία

«Η πελάτις μου αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της αφού ένιωσε αηδία με τις δηλώσεις του Κρις για να στηρίξει τον αδελφό του, κυβερνήτη Αντριου Κουόμο. Την Παρασκευή, το CNN είχε ήδη αποφασίσει να διακόψει τη συνεργασία του με τον Κουόμο και το δίκτυο είχε συμφωνήσει να εξασφαλίσει κατάθεση από την πελάτη μου, στην οποία θα περιέγραφε τι συνέβη», είπε η συνήγορος της καταγγέλλουσας.

Ο Κρις Κουόμο υπήρξε κεντρικός παρουσιαστής των ειδήσεων των 9 στο CNN, ενώ είχε καταφέρει να χαράξει ανεξάρτητη επαγγελματική πορεία εκτός της διάσημης οικογένειάς του. Πατέρας των δύο Κουόμο ήταν ο Μάριο Κουόμο, επί σειράν ετών δημοφιλής κυβερνήτης της Νέας Υόρκης. Ο μεγάλος αριθμός καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης εις βάρος του κυβερνήτη οδήγησαν στην παραίτησή του, τον Αύγουστο.

«Δεν ήθελα η θητεία μου στο CNN να καταλήξει με τον τρόπο αυτό, αλλά σας εξήγησα γιατί και με ποιον τρόπο βοήθησα τον αδελφό μου», είπε το Σάββατο σε ανακοίνωσή του ο Κρις Κουόμο. Μέχρι και τον περασμένο μήνα, ο Κρις Κουόμο απολάμβανε τη στήριξη του προέδρου του CNN, Τζεφ Ζάκερ, επιτρέποντας στον δημοσιογράφο να χαράζει τη στρατηγική για την υπεράσπιση του αδελφού του, παραβιάζοντας κατάφωρα τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Έγγραφα που ήλθαν στο φως στις 29 Νοεμβρίου, όμως, αποκαλύπτουν ότι ο δημοσιογράφος προσέφερε συμβουλές για τις δημόσιες δηλώσεις του παραιτηθέντος κυβερνήτη, ενώ άσκησε πιέσεις σε γνωστούς του σε άλλα μέσα ενημέρωσης προκειμένου να τον ενημερώνουν για την πρόοδο της δημοσιογραφικής –αλλά και της δικαστικής– έρευνας.

Σε μήνυμά του την Κυριακή προς τους εργαζομένους στο CNN, ο Ζάκερ έγραφε: «Δεν χρειάζεται να σας πω ότι οι αποφάσεις αυτές δεν είναι εύκολες και ότι εμπλέκονται σε αυτές πολλοί παράγοντες». Ο Ζάκερ ήταν αυτός που ανακοίνωσε στον Κουόμο την απόλυσή του, το Σάββατο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση