ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:54
 

Η Βενεζουέλα «καίει» τον Ερντογάν

Στο μικροσκόπιο της Ουάσιγκτον οι συνδιαλλαγές εμπορίου της Τουρκίας με το καθεστώς Μαδούρο.

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Οι ΗΠΑ ενδεχομένως αναλάβουν δράση κατά της Τουρκίας για το εμπόριο χρυσού με τη Βενεζουέλα. Ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε στο Reuters, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ερευνούν το εμπόριο χρυσού μεταξύ Τουρκίας και Βενεζουέλας για να διαπιστώσουν αν παραβιάζονται οι κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας.

Η Τουρκία, ο ίδιος ο Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν διατηρούν στενές σχέσεις με το καθεστώς Μαδούρο της Βενεζουέλας. Η γειτονική χώρα εμφανίζεται πρόθυμη να παρέχει στη Βενεζουέλα διευκολύνσεις για το εμπόριο του χρυσού καθώς και διπλωματική κάλυψη.

Το 2017, η κυβέρνηση των ΗΠΑ άσκησε οικονομικές κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπονόμευση της δημοκρατίας. Πριν από τρεις μήνες, η Ουάσιγκτον εισήγαγε νέες κυρώσεις με στόχο τον περιορισμό της πώλησης χρυσού από τη Βενεζουέλα.

Συνομιλίες στην Άγκυρα

Το Reuters δημοσίευσε την Παρασκευή ότι ο Μάρσαλ Μπιλινγκσέλα, βοηθός γραμματέα των ΗΠΑ για θέματα χρηματοδότησης τρομοκρατών στο υπουργείο Οικονομικών, αναμένεται να πραγματοποιήσει συνομιλίες στην Άγκυρα με την τουρκική κυβέρνηση. «Εξερευνούμε τη φύση της εμπορικής δραστηριότητας Τουρκίας-Βενεζουέλας και αν αξιολογήσουμε ότι υπάρχει παραβίαση των κυρώσεων μας, θα αναλάβουμε προφανώς δράση», ανέφερε ο αξιωματούχος στο Reuters.

Εμπόριο ύψους 900 εκ. δολαρίων

Η Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας ξεκίνησε να συνεργάζεται με την Τουρκία στο ζήτημα του χρυσού το 2018. Χρυσός αξίας 900 εκ. δολαρίων ΗΠΑ εστάλη από τη Βενεζουέλα στην Τουρκία κατά το προηγούμενο έτος. «Τουρκικά προϊόντα-ζυμαρικά, ρύζι και αλεύρι καλαμποκιού-γεμίζουν τα εξαιρετικά άδεια ράφια τροφίμων της Βενεζουέλας», ανέφεραν οι δημοσιογράφοι Ήθαν Μπρόννερ και Άντριου Ροσάτι στο Μπλούμπεργκ τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με τον πρώην Τούρκο διπλωμάτη Imdat Öner, ο οποίος εργάστηκε ως πολιτικός σύμβουλος στην τουρκική πρεσβεία στη Βενεζουέλα μεταξύ 2014 και 2016, η τουρκική κυβέρνηση μελετά ένα σχέδιο για την παράκαμψη κυρώσεων για την εμπορία χρυσού με τη Βενεζουέλα.

ΣΧΟΛΙΑ

Oι ερωτευμένοι σουλτανίσκοι που τελικά θα έχουν το ίδιο .. τέλος!!!

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X