ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Ρωσία ανεβάζει τους τόνους με την Ουκρανία

Τι προβληματίζει το Κρεμλίνο;

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

«Η πιθανότητα στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία εξακολουθεί να είναι υψηλή. Η επιθετική ρητορική από το Κίεβο καταγράφεται στη Μόσχα». Αυτό το μήνυμα έστειλε στην ρωσική και διεθνή κοινή γνώμη το Κρεμλίνο την Πέμπτη.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέκοφ προέβη σε δηλώσεις προς τους Ρώσους δημοσιογράφους, οι οποίες βρίσκουν αντίκτυπο στον ρωσικό τύπο.

Ο Εκπρόσωπος του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσε τα εξής: «Βλέπουμε αύξηση της έντασης και των προκλητικών ενεργειών στη γραμμή επαφής. Αναλύουμε τις δηλώσεις (του Προέδρου της Ουκρανίας) Ζελένσκι. Χθες, ο κ. Ζελένσκι δήλωσε ότι η επιστροφή της Κριμαίας αποτελεί την βασική στρατηγική της Ουκρανίας. (Αυτή η δήλωση) συνιστά μια άμεση απειλή για την Ρωσία»
Σύμφωνα με τον κ. Πέσκοφ, το Κίεβο εξακολουθεί να μην αποκλείει της επίλυση του προβλήματος του Ντονμπάς με τη βία.

«Στο πλαίσιο αυτής της επιθετικής (πολιτικής), είναι απαραίτητο να αναφερόμαστε στα πράγματα με τα κατάλληλα ονόματά τους - δεν μπορούμε παρά να αισθανόμαστε ανησυχία για το Ντονμπάς», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής κυβέρνησης.

Ο ρωσικός τύπος υπενθυμίζει ότι την προηγούμενη ημέρα, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μαρία Ζαχάροβα επεσήμανε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μεταφέρουν δυνάμεις στη ζώνη συγκρούσεων στο Ντονμπάς.

«Υπάρχουν ήδη 125.000 Ουκρανοί στρατιώτες εκεί», πρόσθεσε ο διπλωμάτης. Σημειώνεται ότι η Ουκρανία και η Δύση κατηγορούν την Μόσχα για ανάπτυξη ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με Ρωσίας-Ουκρανίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση