ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ηνωμένο Βασίλειο: Νέα μεγάλη αύξηση σε θανάτους και κρούσματα

Τα νεότερα συγκεντρωτικά στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας δείχνουν επίσης ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα αυξήθηκαν κατά 5.599 και πλέον αριθμούν 108.692

ΠΗΓΗ: skai.gr

Στους 14.576 ανέβηκε ο αριθμός των νοσηλευθέντων ασθενών του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο που είχαν χάσει τη ζωή τους μέχρι τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης, μετά από νέα αύξηση 847 καταγεγραμμένων θανάτων σε ένα 24ωρο.

Τα νεότερα συγκεντρωτικά στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας δείχνουν επίσης ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κατά το 24ωρο έως τις 9 το πρωί της Παρασκευής αυξήθηκαν κατά 5.599 και πλέον αριθμούν 108.692, επί συνόλου 341.551 εξετασθέντων πολιτών.

Νωρίτερα, καταθέτοντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής υγείας ο καθηγητής Παγκόσμιας Υγείας στο UCL Άντονι Κοστέλο είχε εκτιμήσει ότι η Βρετανία άργησε να αντιδράσει στην πανδημία, το πρώτο κύμα της οποίας μπορεί να στοιχίσει τις ζωές 40.000 πολιτών.

Προειδοποίησε δε ότι η χώρα θα περάσει πολλαπλά κύματα έξαρσης του ιού μέχρι να χτιστεί η λεγόμενη ανοσία της αγέλης με προσβολή μεγάλου τμήματος του πληθυσμού ή μέχρι να βρεθεί ένα εμβόλιο.

Καταθέτοντας στην ίδια επιτροπή, ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολλοί θάνατοι σε οίκους ευγηρίας που ακόμα δεν έχουν περάσει στα επίσημα στοιχεία. Απέδωσε την καθυστέρηση στην πρόσθετη διαδικασία πιστοποίησης της αιτίας θανάτου εκτός νοσοκομείων.

Ο κ. Χάνκοκ υπερασπίστηκε την αντίδραση της κυβέρνησης τονίζοντας ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη από το εθνικό σύστημα υγείας NHS.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση