ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΗΠΑ: Επέστρεψε ο στρατιώτης που είχε αυτομολήσει στη Βόρεια Κορέα

Εφθασε στις ΗΠΑ ο Τράβις Κινγκ που είχε διαφύγει από τη Νότια στη Βόρεια Κορέα πριν από μερικές εβδομάδες

ΠΗΓΗ: CNN

Εφθασε στις ΗΠΑ ο Αμερικανός στρατιώτης Τράβις Κινγκ που είχε διαφύγει από τη Νότια στη Βόρεια Κορέα πριν από μερικές εβδομάδες, όπως ανέφερε την Πέμπτη αξιωματούχος του Πενταγώνου.

Ο Κινγκ πέταξε με αμερικανικό στρατιωτικό αεροπλάνο και προσγειώθηκε στο Kelly Field στο Σαν Αντόνιο του Τέξας γύρω στις 8.30 το πρωί ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Οδηγήθηκε από τους συνοδούς του σε άγνωστη τοποθεσία. Το CNN επεσήμανε ότι θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και θα ακολουθήσει εκτενής έλεγχος από ψυχολόγους.

Τον Κινγκ φέρεται να απέλασε η Πιονγιάνγκ κατόπιν πολυήμερης ανάκρισης, σύμφωνα με πληροφορίες. Το Πεντάγωνο επιμένει ότι δεν υπήρξαν παραχωρήσεις στη Βόρεια Κορέα για την επιστροφή του Αμερικανού στρατιώτη. Ευχαρίστησε όμως τόσο τη Σουηδία όσο και την Κίνα για τη βοήθειά τους στην απελευθέρωση του στρατιώτη.

Ο Κινγκ φέρεται να είχε αυτομολήσει από τη Νότια στη Βόρεια Κορέα κατά τη διάρκεια επίσκεψης εκτός βάρδιας στην αποστρατιωτικοποιημένη συνοριακή γραμμή που χωρίζει την κορεατική χερσόνησο στα δύο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: CNN

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση