ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ιταλία: Κρίσιμη η κατάσταση στη Λομβαρδία

Δεν αποκλείεται η παράταση των έκτακτων μέτρων και περιορισμών και πέρα από τις 3 Απριλίου, είπε η υπουργός Μεταφορών Πάολα Ντε Μικέλι

ΑΜΠΕ

Η Ιταλίδα υπουργός Μεταφορών Πάολα Ντε Μικέλι τόνισε σήμερα ότι δεν αποκλείει την παράταση των έκτακτων μέτρων και περιορισμών και πέρα από τις 3 Απριλίου», ημερομηνία που έχει οριστεί ως «λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης" από την κυβέρνηση Κόντε.

«Θα το αποφασίσουμε βάσει των αριθμών και των γεγονότων. Δεν το αποκλείω, τις επόμενες ημέρες θα λάβουμε τις σχετικές αποφάσεις», είπε η υπουργός. Παράλληλα πρόσθεσε ότι ο εφοδιασμός με τρόφιμα θα συνεχίσει απρόσκοπτα σε όλη την χώρα.

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της κατάστασης στην Λομβαρδία, στο Μπέργκαμο (την πόλη με τα περισσότερα κρούσματα) ο δήμαρχος Τζόρτζο Γκόρι δήλωσε σήμερα ότι «τις πρώτες δυο εβδομάδες του Μαρτίου, ο αριθμός των νεκρών είναι τετραπλάσιος σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019».

Στο Μπέργκαμο πάντα, το στρατιωτικό σώμα των Alpini (ορεινοί καταδρομείς) τις ώρες αυτές στήνει νοσοκομείο εκστρατείας με καταυλισμό (όπως έχει ήδη συμβεί σε σεισμούς της βόρειας Ιταλίας), το οποίο θα είναι έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ και θα διαθέτει τριακόσιες κλίνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση