ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων στην Ευρώπη

Η Σουηδία, κατέγραψε ρεκόρ περιστατικών χθες, με 752 νέες λοιμώξεις

Kathimerini.gr

Εξακολουθεί να μαίνεται η πανδημία, με τα ευρωπαϊκά κράτη να «ανταγωνίζονται» καθημερινά στην κατάρριψη των υψηλότερων ρεκόρ κρουσμάτων. Η Σουηδία, που αποτέλεσε εστία παγκόσμιου ενδιαφέροντος λόγω της επιλογής της να ακολουθήσει πολιτική ανάπτυξης «ανοσίας της αγέλης», χωρίς περιοριστικά μέτρα, κατέγραψε ρεκόρ κρουσμάτων χθες, με 752 νέες λοιμώξεις. Αντίστοιχα ρεκόρ κατεγράφησαν και σε Ουκρανία και Πολωνία.

Η Ιταλία, εξαιτίας του δεύτερου κύματος, μελετά σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατά πόσον θα επεκτείνει την «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» μέχρι τις 31 Ιανουαρίου της νέας χρονιάς. Την ίδια στιγμή, η περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης πραγματοποίησε πλήρη αναστροφή, ανακοινώνοντας ότι θα συμμορφωθεί μεν με τους κανόνες του νέου «λόκνταουν» που αποφάσισε η κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας, αλλά δεσμεύθηκε στην κατάθεση έφεσης εναντίον των μέτρων στα δικαστήρια. Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας της χώρας, Σαλβαντόρ Ιλα, είχε επισημάνει ότι η Μαδρίτη αντιπροσωπεύει το 43,7% των νέων λοιμώξεων του τελευταίου 24ωρου.

Σε «βαθιά νερά» φαίνεται ότι βρίσκεται η κυβέρνηση της Τουρκίας, καθώς πλέον καταγγέλλεται ότι υποκρύπτει την πραγματική έκταση της πανδημίας στη χώρα. Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτσά αποκάλυψε ότι ο επίσημος απολογισμός ημερησίων κρουσμάτων, από την 29η Ιουλίου, δεν περιλαμβάνει όσους είναι ασυμπτωματικοί, δήλωση που προκάλεσε γενική κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Λίγες ημέρες νωρίτερα και ο βουλευτής της τουρκικής αντιπολίτευσης Μουράτ Εμίρ είχε καταγγείλει ότι τα κρούσματα στη χώρα είναι 19 φορές περισσότερα από αυτά που ανακοινώνει η κυβέρνηση.

Ασύνδετη φαίνεται ότι είναι η λειτουργία των σχολείων με την έξαρση των κρουσμάτων COVID-19. Κατά τη μελέτη που εκπονήθηκε από το ελβετικό ίδρυμα Insights for Education (IfE) δεν διαπιστώθηκε κάποιος σταθερός συσχετισμός ανάμεσα στη λειτουργία ή μη των σχολείων και τις λοιμώξεις από κορωνοϊό, πράγμα που δείχνει πόσο αναγκαίο είναι να εξετασθούν άλλοι παράγοντες. Στη μελέτη, επίσης αναφέρεται πως σε 44 χώρες τα σχολεία παραμένουν κλειστά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X