ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέοι μπελάδες για τον Ντόναλντ Τραμπ

Στοιχεία θα τον συνδέσουν με προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος του 2020

ΠΗΓΗ: Reuters

Η επιτροπή της Βουλής των ΗΠΑ που διερευνά την επίθεση του Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο θα παρουσιάσει την προσεχή εβδομάδα στοιχεία ότι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμμετείχε σε αποτυχημένη προσπάθεια υποβολής στοιχείων ψεύτικων εκλογέων με σκοπό την ανατροπή των εκλογών του 2020, όπως ανέφερε βουλευτής των Δημοκρατικών την Κυριακή.

«Θα δείξουμε στοιχεία για τη συμμετοχή του προέδρου σε αυτό το σχέδιο», δήλωσε ο βουλευτής Άνταμ Σιφ, μέλος της Επίλεκτης Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, στο CNN.

«Θα δείξουμε στοιχεία για το πώς σκέφθηκαν οι ίδιοι του δικηγόροι για αυτό το σχέδιο και θα δείξουμε θαρραλέους κρατικούς αξιωματούχους που σηκώθηκαν και είπαν ότι δεν θα συμβαδίσουν με αυτό το σχέδιο που στόχευε είτε στο να καλέσουν τα νομοθετικά σώματα ξανά σε συνεδρίαση είτε να ακυρώσουν τα αποτελέσματα υπέρ του Τζο Μπάιντεν», είπε.

Τα σχόλια του κ. Σιφ έγιναν καθώς η επιτροπή υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την τέταρτη δημόσια ακρόαση την Τρίτη σχετικά με την έρευνά της για την επίθεση στις 6 Ιανουαρίου 2021 και τον ρόλο του κ. Τραμπ στην προσπάθεια να εμποδίσει το Κογκρέσο να πιστοποιήσει την εκλογική νίκη του κ. Μπάιντεν.

Τα στοιχεία κατά του κ. Τραμπ ενδεχομένως να αποβούν κρίσιμα σε μια συνεχιζόμενη ποινική έρευνα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με τη φερόμενη ως ψεύτικη συνωμοσία εκλογέων.

Σε συνέντευξή του στο CNN νωρίτερα φέτος, η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας Λίζα Μονακό επιβεβαίωσε ότι το τμήμα είχε λάβει παραπομπές σχετικά με πλάκες εναλλακτικών ψεύτικων εκλογέων που στάλθηκαν στα Εθνικά Αρχεία και είπε ότι οι εισαγγελείς τις εξετάζουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΗΠΑ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση