
Kathimerini.gr
Τον Ναό του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ επισκέφθηκε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζέι Ντι Βανς, δηλώνοντας «ευγνώμων στους Ελληνες, Αρμένιους και Καθολικούς ιερείς που φροντίζουν τον ιερότερο όλων των τόπων».
«Τι απίστευτη ευλογία ήταν να επισκεφτώ τον τόπο του θανάτου και της ανάστασης του Χριστού. Είμαι απέραντα ευγνώμων στους Ελληνες, Αρμένιους και Καθολικούς ιερείς που φροντίζουν τον ιερότερο όλων των τόπων. Είθε ο Πρίγκιπας της Ειρήνης να μας ελεήσει και να ευλογήσει τις προσπάθειές μας για ειρήνη», έγραψε σε ανάρτησή του ο Βανς.
What an amazing blessing to have visited the site of Christ's death and resurrection. I am immensely grateful to to the Greek, Armenian, and Catholic priests who care for this most sacred of places.
— JD Vance (@JDVance) October 23, 2025
May the Prince of Peace have mercy on us, and bless our efforts for peace. https://t.co/X6CDoxJqOj