ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Ερντογάν «έστησε καυγά» με δημοσιογράφο της El Pais

Ο Τούρκος πρόεδρος ενοχλήθηκε όταν εκλήθη να δικαιολογήσει τις συνεχιζόμενες φυλακίσεις των κ.κ. Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Οσμάν Καβαλά

Kathimerini.gr

Μανώλης Κωστίδης

«Το γεγονός ότι κάνετε αυτές τις ερωτήσεις μας βάζει σε σκέψεις. Κυρίως μας στεναχωρεί το γεγονός ότι ένα μέλος του Τύπου υπερασπίζεται αυτούς τους τρομοκράτες. Μην κουνάς το κεφάλι σου, κοίταξέ με, δεν κουνάω το κεφάλι μου. Οπως βλέπεις, είμαι όρθιος και συνεχίζω να εργάζομαι. Μπορεί να είναι ο Οσμάν Καβαλά, μπορεί να είναι ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, όποιος και αν είναι, εμείς τηρούμε τους νόμους. Αυτό γίνεται. Υποθέτω ότι εσείς δεν ζείτε στην Τουρκία. Εμείς ζούμε στην Τουρκία. Αυτά είναι βήματα που κάνουμε για την ειρήνευση της περιοχής και έτσι θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εμφανώς ενοχλημένος από την ερώτηση που του είχε απευθύνει νωρίτερα ένας δημοσιογράφος της ισπανικής εφημερίδας El Pais.

«Η Τουρκία αγνοεί τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκου Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δεν αποφυλακίζει τον Κούρδο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, όπως και τον Οσμάν Καβαλά», είχε δηλώσει προηγουμένως ο Ισπανός δημοσιογράφος, προκαλώντας έτσι την «έκρηξη» του Τούρκου προέδρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ισπανία, στο πλαίσιο της οποίας είχε επαφές με τον Ισπανό βασιλιά χθες και τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ σήμερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση